Competitiewedstrijd
3-10-2015
De Dries/Onderlangs, Weversteeg 0 Otterlo

Een gemiste kans

BAS is zaterdagmiddag bij Otterlo niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Biddinghuizenaren speelden een vrij aardige eerste helft, kwamen ook op voorsprong via Mark Schaap, maar zakten in de tweede helft letterlijk en figuurlijk ver terug. Het resulteerde in een nieuwe puntendeling. “Dit is een gemiste kans op drie punten”, stelt trainer Bert van den Brink na afloop.

Frustratie, boosheid en nog meer van dat. In het veld, voor de dug-out, langs de lijn, alles wat Biddinghuizen was vertrok na het laatste fluitsignaal lamgeslagen uit Otterlo. Want wat de ploeg daar weer was overkomen, kon er ook nog wel even bij. In de eerste 45 minuten leek er namelijk geen vuiltje aan de lucht. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Otterlo en via Stefan Tolhoek en Mark Schaap kreeg BAS ook wat kansjes. “Ik miste het geloof om goals te maken. In de rust hebben we ook gevraagd of ze wel geloofden in de winst. ‘Ja, natuurlijk geloven we in de winst’, zeiden ze. Ik zag het alleen niet echt terug”, roept Van den Brink.

Openingstreffer
Toch wist BAS voor de rust nog wel te scoren. Mark Schaap, één van de uitblinkers in de eerste helft, was het eindstation van een aanval. Alleen voor de keeper schoot hij raak. “Ik vind dat we voor de rust een goaltje meer hadden moeten maken. Dan was het wel even wat makkelijker geworden”, zegt de coach. Want makkelijk, dat was er na de thee ineens niet meer bij. Een onwaarschijnlijk verschil ten opzichte van helft nummero één, waarin BAS nog de baas was. Otterlo had nu veelvuldig de bal, BAS zakte daardoor ver terug op eigen helft en kwam zodoende onder zware druk.

Tot echt grote kansen kwam Otterlo in eerste instantie niet, maar aan alles kon je voelen dat de gelijkmaker zou komen. En hij kwam. Op een kwartier van het einde zette Laurens Foekens een slalom in, die door geen één Biddinghuizenaar kon worden afgestopt. In de lange hoek was het vervolgens raak: 1-1. “Wat er in de tweede helft allemaal gebeurde… We hielden geen bal meer vast, we haalden de bal er niet meer uit en zakten ver terug. Dat kwam ook wel doordat zij va-banque gingen spelen, maar we konden er duidelijk geen grip meer op krijgen.”

Genoegen met een punt
De schouders eronder en weer door, zou je zeggen. De schouders gingen er wel weer onder, maar niet meer voor een zege. “Na de gelijkmaker wilde de ploeg niet meer winnen. 1-1 Was genoeg, dat had ik zelf ook. Natuurlijk ben je teleurgesteld dat je niet wint, maar na de 1-1 kan het ook zo 2-1 worden. Gelukkig is dat niet gebeurd”, legt Van den Brink uit. Grin werd in de slotfase nog wel tweemaal dreigend weggestuurd, maar twee keer stond hij buitenspel. En zo eindigde het voor BAS voor de derde achtereenvolgende keer in een gelijkspel. Het wordt weer een weekje wachten.

Volgende week speelt BAS een thuisduel tegen de Elburger SC. Aanvang op De Schelp is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina