BAS 1 - ESC 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1 (1 - 1) ESC 1
10-10-2015

Daar is ‘ie dan!

Het vlaggenschip van BAS heeft zaterdag de eerste driepunter van het seizoen binnengehaald. De Biddinghuizenaren waren op eigen veld de gehele wedstrijd de betere over ESC, dat met een 3-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Christiaan Grin (2x) en Stefan Tolhoek zorgden voor de goals. “Dit is dik, dik en dik verdiend”, reageert een dolblije trainer Bert van den Brink.

Opluchting, blijdschap en nog meer van dat. Daar waar heel voetbalminnend Biddinghuizen al vijf wedstrijden op wachtte, kwam zaterdag eindelijk tot stand: een competitieoverwinning. En als je er vijf wedstrijden op hebt moeten wachten, dan heeft de eerste zege vast en zeker veel voeten in aarde gehad. Althans, dat zou je denken. Maar zo was het zaterdag niet. BAS oogde vanaf het eerste moment enorm gemotiveerd om de drie punten over de streep te trekken, waardoor ESC eigenlijk geen moment in de wedstrijd kwam. Zoals het hoort, zoals het moet. “Dit is wel een beetje hoe we het willen ja. We moeten er in de eerste twintig minuten natuurlijk al één of twee maken, maar voor de rest ben ik echt tevreden”, roept Van den Brink.

Typerend
Het meest typerende moment voor het BAS van zaterdag vond plaats rond de openingstreffer van ESC. Spits Wim de Vries kopte een bal lekker binnen, maar volgens assistent-scheidsrechter Fred Knippenborg in buitenspelpositie. De warrig leidende scheidsrechter besloot echter anders, waardoor het doelpunt alsnog werd goedgekeurd. Dit tot groot ongenoegen van de Biddinghuizense elf, die dit lieten blijken ook. Terwijl de ploeg juist de vorige weken op deze momenten gelaten reageerde. Het zei alles over de gedachte waarmee BAS aan de wedstrijd begonnen was: winnen. “Daar hameren we ook op he, dat het vrijblijvende eraf moet. We moeten er alles aan doen om tot een goed resultaat te komen. In de wedstrijden en op het trainingsveld”, legt Van den Brink uit.

Maar er werd niet alleen gereageerd met de mond, ook met de voet. Vier minuten na de openingsgoal trok uitblinker Christiaan Grin de stand alweer gelijk en in de tweede helft ging BAS vrolijk door. Door alert reageren van Stefan Timmerman kon Grin vijf minuten na rust de 2-1 aantekenen en in de slotfase zorgde captain Stefan Tolhoek voor een bak opluchting. Hij schoot vanaf elf meter de wedstrijd in het slot: 3-1. “In de tweede helft hebben we ook voetballend de overhand genomen. We konden de zijkanten goed benutten en dat is ook wat we willen. Daardoor halen we de druk weg uit het centrum, waardoor onze spitsen meer ruimte krijgen. Dat ging vrij aardig.”

Grin uitblinker
Een prima prestatie dus en eindelijk de drie punten. BAS maakte dankbaar gebruik van de zwakke tactiek van ESC, dat de Biddinghuizenaren alle kansen bood om hun kwaliteiten te etaleren. Maar die kwaliteiten werden wel getoond en dat moet je toch maar even doen. Van den Brink roemt het centrale duo, rechtsback Rudo Timmerman, maar vooral Christiaan Grin. “Die speelde echt een geweldige wedstrijd. Ik heb het van de week nog tegen hem gezegd, hij is de beste voetballer die we hebben. Vandaag heeft hij dat laten zien. Op deze manier kunnen we nog heel veel plezier aan hem beleven.”

De eerste zege is daar en dat is lekker. Maar de competitie gaat gewoon door, want volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd bij Zwart Wit ’63. Aanvang in Harderwijk is dan om 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina