Stroe 1 2 - 1  BAS 1
7-11-2015
De Bosrand, Tolnegenweg 36 Stroe

Blaffende honden bijten niet

Er is zaterdag een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van BAS. De Biddinghuizenaren gingen op bezoek bij Stroe met 2-1 onderuit, waardoor er na zes wedstrijden weer eens werd verloren. Stefan Timmerman maakte halverwege de tweede helft nog wel zijn eerste competitiegoal en daarmee de gelijkmaker, maar dat was niet voldoende voor een positief resultaat.

'Het aantal kansen is nog wel de sluierbewolking aan een verder heldere hemel, maar de zomer breekt hoe dan ook aan.' Dit viel te lezen aan het einde van het verslag van vorige week. Op bezoek bij Stroe was het zaterdag eigenlijk niet anders. Trainer Bert van den Brink koos voor de gebruikelijke namen, waardoor ook Nabil Essaddouqi weer in de basis begon. Met hem keek BAS al snel tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd van achteruit zo ingeleverd bij de tegenstander en daarmee kreeg Stroe de openingstreffer in de schoot geworpen. De goal had een sterk luchtje van buitenspel, maar eigen schuld is nou eenmaal een dikke bult. Zo werkt het blijkbaar ook in Stroe.

Na de openingstreffer ontstond er een duel waarin BAS de baas was. De Biddinghuizer formatie speelde niet zozeer slecht, want het drong Stroe veelal terug op de eigen helft. Kansen creëren, dat lukte echter niet. Er werden wel wat stootjes uitgedeeld, maar echt uitgespeelde mogelijkheden? Nee, die waren er niet. Voor de rust lukte het dan ook niet om gelijk te maken. Na de onderbreking zorgde de bestorming wel voor de gelijkmaker. De solide Rudo Timmerman kreeg op rechts de bal en bediende keurig naamgenoot Stefan. De spits reageerde attent en tikte zijn eerste competitiegoal van het seizoen binnen.

Doorpakken zou je zeggen, maar dat lukte niet. BAS kreeg het maar niet voor elkaar om de Stroe-muur te slechten. Druk was er wel, balbezit was er in overvloed, maar ook in helft twee lukte het maar niet om uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Voorzetten, vrije trappen, ze waren allemaal wel dreigend. Gevaarlijk werd het echter nooit. Tot overmaat van ramp lukte het ook niet om het puntje mee naar Biddinghuizen te nemen. Art Drent verwerkte in de slotfase een bal ongelukkig en daardoor verdween de bal in eigen doel: 2-1. In extremis kreeg BAS op randje zestien nog wel een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw langszij te komen, maar ook de vijfde vrije trap leverde geen succes op.

Na zes wedstrijden zonder nederlaag weet BAS dus weer hoe het is om te verliezen. Gezien de kwaliteiten van beide ploegen een totaal onnodige en dat maakt het extra zuur. Er was gedurende de hele wedstrijd veel balbezit, het spel speelde zich vaak af op de helft van Stroe, maar blaffende honden bijten nou eenmaal niet. Zaak om volgende week tegen Teuge te gaan bijten. Dat thuisduel begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina