Vriendschappelijke wedstrijd
21-11-2015
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

De toeschouwers hadden het leuk

BAS heeft zaterdag een weekend zonder competitieverplichtingen ingevuld met een zeer doelpuntrijk oefenpotje in Wapenveld. Op bezoek bij derdeklasser WZC troffen beide ploegen enorm vaak doel, maar BAS net een keertje meer: 4-5. Onder andere Jorrit Doorman en Freddy Doppenberg maakten een Biddinghuizense goal.

Het zijn in zo’n vrije week middenin de competitie vaak niet de meest hoogstaande potjes. Een beetje sparren, fit blijven en wat voetballen, daar blijft het vaak wel bij. Hoe anders was het zaterdag in Wapenveld. Hoogstaand was het allerminst, maar leuk was het des te meer. De supporters langs de lijn vermaakten zich met de minuut meer, vooral vanwege het aantal goals. Het doelpuntenfestijn werd al rap geopend. Christiaan Grin werd na tien minuten over rechts weggestuurd en na een prima actie schoot hij via een tegenstander binnen. Vervolgens trof BAS via diezelfde Grin de paal en zorgde Bas Suidgeest daarna voor het absolute hoogtepunt van de middag. Misschien zelfs wel van het seizoen.

De schlemiel van een week eerder zag net over de middenlijn de keeper ver voor zijn doel staan. Hij bedacht zich niet en met een fraaie boogbal zag hij zijn inzet tot doelpunt worden gepromoveerd. Kort voor de rust kwam WZC echter weer terug in de wedstrijd. Eén van de mooiste aanvallen van de middag was doelman Jaco Schaap te machtig: 1-2. Na de rust werd het doelpuntentotaal flink opgevoerd. Beide ploegen lieten defensief bijzonder gekke dingen zien en maakten daar aanvallend gebruik van. BAS liep via invaller 'Yoghurt' Doorman uit naar 1-3, waarna WZC opnieuw de aansluitingstreffer produceerde.

Op 2-3 was het vervolgens de beurt aan Freddy Doppenberg, die de bal keurig aannam en subtiel over de Wapenveldse goalie lepelde. Opnieuw een marge van twee, maar opnieuw bleef die niet in stand. WZC kwam op gelukkige wijze terug tot 3-4. Dacht u dat het daar wel bij zou blijven? Nou, nee hoor. Zowel BAS, in de persoon van Sven Geling, als WZC wisten beide nog een keer te scoren, waarmee het eindigde in 4-5. Een doelpuntenfestijn van jewelste, waar vooral het aanwezige publiek zich enorm mee vermaakte. Het was een leuk alternatief voor winkelen met de vrouw of kansloos op de bank hangen. Laten we het daar maar bij houden.

Aankomende zaterdag speelt BAS een uitduel bij Hulshorst. Aanvang is daar om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina