BAS 1 - Vierhouten'82 1 : 7-0

BAS 1 7 - 0 (2 - 0) Vierhouten'82 1
5-12-2015

Debutantenbal is appeltje-eitje

“Het ging vandaag met twee vingers in de neus. We hebben zeven keer gescoord, er nul tegen. Harstikke goed gedaan.” Het zijn de woorden van BAS-trainer Bert van den Brink, die zijn ploeg zaterdag met 7-0 zag winnen van hekkensluiter Vierhouten ’82. Topscorer van de dag was Nabil Essaddouqi, hij produceerde maar liefst drie treffers.

Voor Vierhouten ’82 was de ontmoeting met BAS wedstrijd nummero tien. De negen voorgaande wedstrijden waren verloren gegaan en dus hadden de Biddinghuizenaren maar een opdracht: winnen. Op zo’n middag kun je alleen maar verliezen, aangezien een zege de normaalste zaak van de wereld is. Maar BAS maakte er voor zichzelf een leuk potje van. Vanaf het eerste moment was de thuisploeg heer en meester en had het zo’n beetje negentig procent balbezit. Op aangeven van Art Drent zette Nabil Essaddouqi zijn ploeg op voorsprong en voor de rust wist Mark Schaap de marge uit te breiden: 2-0. “Met alle respect hoor, maar de tegenstander mistte teveel spelers, is ongetraind en heeft onvoldoende niveau. Dan wordt het moeilijk”, zegt Van den Brink.

Ook in de tweede helft kwam er geen verandering in het krachtsverschil. Sterker nog, het werd alleen maar groter. Tien minuten na de rust maakte Essaddouqi zijn tweede treffer en weer twaalf minuten later prikte de aanvaller zijn derde goal van de middag binnen. Het bleef zelfs niet bij vier. Het telraampje moest weer eens van stal, want de Biddinghuizenaren wisten er nog liefst drie bij te maken. Stefan Tolhoek scoorde de 5-0 en even later ontstond het mooiste moment van de middag. A-junior Patrick Woud, die samen met leeftijdsgenoot Walid el Achak zijn debuut mocht maken, bekroonde zijn eerste optreden direct met een goal: 6-0.

Debutant Patrick Woud maakte de 6-0

Het slotakkoord was vervolgens voor verdediger Bas Suidgeest, die bij de tweede paal profiteerde van een blunderende keeper. 7-0, niets mis mee, job done. Niet meer en niet minder. “Natuurlijk zijn er nog punten die gewoon beter moeten, maar voor nu ben ik wel tevreden hoor. Je moet gewoon drie punten halen en dat hebben we gedaan. Mooi ook dat weer twee jongens hun debuut hebben gemaakt”, aldus Van den Brink. Aankomende zaterdag sluit BAS het kalenderjaar 2015 af met een uitwedstrijd bij VSCO ’61. Aanvang: 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina