Vriendschappelijke wedstrijd
9-1-2016
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

BAS begint 2016 met ruime nederlaag

Het eerste elftal van BAS is zaterdagmiddag het nieuwe jaar begonnen met een ruime nederlaag. Op bezoek bij OWIOS kwamen de Biddinghuizenaren in de eerste helft nog aardig mee, maar in de tweede helft moest men toch een verliespartij slikken: 4-1. Jorrit Doorman nam de enige treffer voor zijn rekening.

Het kalenderjaar van BAS begon zaterdag met een oefenduel bij OWIOS. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar nog in competitieverband en toen werden in twee wedstrijden de punten netjes verdeeld. In Oldebroek was de eerste helft aardig in evenwicht. OWIOS opende na een kwartier wel de score, maar voor de rust kwam BAS alweer langszij. Middenvelder Jorrit Doorman, die samen met Mark Schaap, Sven Geling en Robin Vos op het middenveld stond gepositioneerd, besloot van afstand maar eens uit te halen. Zijn inzet vloog op prachtige wijze binnen: 1-1.

Na de onderbreking moest BAS uiteindelijk toch haar meerdere erkennen. Door een eigen doelpunt van de jarige Bas Suidgeest werd het al snel 2-1 en in het restant kon BAS het tij niet meer keren. OWIOS maakte nog twee treffers en zette daarmee de 4-1 eindstand op het bord. Aankomende zaterdag speelt BAS een oefenduel bij DESZ. Aanvang in Zwartsluis is om 14.30 uur.