Vriendschappelijke wedstrijd
16-1-2016
Zwartsluis

Ook DESZ blijkt te sterk

De tweede oefenwedstrijd na de winterstop heeft BAS zaterdag opnieuw geen winstpartij opgeleverd. De Biddinghuizenaren keken op bezoek bij tweedeklasser DESZ al na de helft van de speeltijd tegen een 3-0 achterstand aan, waarna de ploeg nog wel de tweede helft wist te winnen. Mark Schaap wist met twee doelpunten de pijn iets te verzachten: 4-2.

DESZ fungeerde in de beginfase van het vorige seizoen ook al een keer als sparringspartner en destijds was de tweedeklasser met 2-1 te sterk. Ook zaterdag bleek de ploeg uit Zwartsluis de betere, al was het verschil nu wel iets groter. Vooral in de eerste helft liep BAS flink achter de feiten aan. Het eerste half uur leverde geen doelpunten op, maar nog voor de rust trof DESZ driemaal doel. De openingstreffer viel in minuut 33 en elf minuten later was de marge drie. In het tweede bedrijf toonde BAS ietwat verbetering. DESZ maakte net na de onderbreking nog wel de 4-0, maar daar bleef het vervolgens bij.

BAS zette daar nog twee doelpunten tegenover. Een kwartier na rust benutte Mark Schaap een strafschop en weer een kwartier later bracht diezelfde Schaap BAS nog enigszins dichterbij. De middenvelder profiteerde van geklungel in de DESZ-defensie en rondde koelbloedig af: 4-2. Een nieuwe nederlaag, maar gezien de tweede helft wel eentje met perspectief. Aankomende zaterdag hervat BAS de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper DSV ’61. Aanvang op De Schelp is om 14.30 uur.