Vriendschappelijke wedstrijd
6-2-2016
An de Steege, Broeksteeg 42 Zalk

Winstpartij in Zalk

Het vlaggenschip heeft zaterdagmiddag op gemakkelijke wijze gewonnen van vierdeklasser Zalk. De ploeg van trainer Bert van den Brink kwam voor de rust al met 1-2 voor, waarna het in de tweede helft uitliep naar een 2-4 overwinning. Mark Schaap, Lars Lamberink, Stefan Timmerman en Stefan Tolhoek namen de treffers voor hun rekening.

BAS had dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. Wel kwam het bij SEH en Blauw Geel tot een gelijkspel, maar winnen was er nog niet bij. Tot zaterdagmiddag in Zalk, waar BAS overduidelijk de betere was. Het had binnen een half uur al een flinke voorsprong kunnen nemen, maar alleen Mark Schaap trof doel. Zalk deed dat ook eenmaal, al had het weinig in de melk te brokkelen. BAS dicteerde, speelde veelvuldig op de helft van Zalk en kwam daardoor amper in de problemen.

In het vervolg namen de Biddinghuizenaren verder en verder afstand. Voor de rust werd het via Lars Lamberink 1-2 en na de thee maakten Stefan Timmerman en Stefan Tolhoek een verschil van drie. Vierdeklasser Zalk scoorde nog wel een keer tegen, maar de Biddinghuizense overwinning, de eerste van 2016, kwam geen moment meer in gevaar. Daarmee kwam er tevens een eind aan een reeks van oefenwedstrijden. Aankomend weekend hervat BAS namelijk de competitie met een uitduel bij nummer twee AGOVV. Aanvang in het stadion van Sportpark Berg & Bos is om 14.30 uur.