BAS 1 - Otterlo 1 : 5-1

BAS 1 5 - 1 (3 - 0) Otterlo 1
20-2-2016

Wat een weelde

Vijf doelpunten, een groot deel van de eerste helft goed voetbal en uiteindelijk allemaal tevreden aan de macaroni. Het vlaggenschip van BAS won zaterdag met maar liefst 5-1 van concurrent Otterlo en van een wanklank was dan ook geen sprake. “Het ging vandaag puur om drie punten. We zijn hier heel erg blij mee”, zegt trainer Bert van den Brink na afloop.

Als je een week eerder had gezegd dat BAS tegen Otterlo binnen twintig minuten drie doelpunten zou maken, hadden ze je naar alle waarschijnlijkheid naar de huisarts gestuurd. Op bezoek bij AGOVV was het grootste probleem het creëren van kansen en dat was niet de eerste keer dit seizoen. Een week later, op eigen veld tegen Otterlo, was plotseling alles anders. Natuurlijk helpt het mee dat er een mindere tegenstander tegenover je staat, maar BAS liet aanvallend ook prima dingen zien. “De eerste twintig minuten waren echt goed. We zaten er kort op en vielen aan over de zijkanten. Er was veel beweging. Zo willen we het doen”, vertelt Van den Brink.

Binnen het half uur besliste BAS het duel. Nabil Essaddouqi opende de score en vervolgens waren ook Stefan Timmerman en Mark Schaap trefzeker. “Voor spitsen is het echt belangrijk om een keer een goal te maken he. Hopelijk helpt dit ze verder”, zegt de trainer. Bij rust stond er nog altijd een 3-0 voorsprong op het scorebord, waarna de tweede helft plichtmatig werd uitgespeeld. Otterlo leek met de 3-1 de spanning nog even terug te brengen, maar een rake en gelukkige vrije trap van Art Drent bracht de definitieve beslissing. Kort voor tijd liet ook invaller Robin Vos nog een treffer noteren en hij zette daarmee de eindstand op 5-1.

Van den Brink zag een goed BAS en had mooie woorden over voor A-junior Patrick Woud. Hij mocht starten ten koste van Christiaan Grin, die kampt met een polsblessure. “Hij vulde het heel goed in. In de tweede helft zakte hij wel iets weg, maar het was leuk om te zien”, stelt de trainer, die hoopt dat zijn ploeg de lijn voort kan gaan zetten. “We zeggen wel dat we nog twee wedstrijden tegoed hebben en dat is ook zo… Maar dan moeten we ook die bonuspunten pakken.” De eerste van de twee inhaalwedstrijden wordt zaterdag gespeeld tegen koploper DSV ’61. De aftrap in Biddinghuizen is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina