Rood-Wit '58 1 1 - 3 (0 - 0) BAS 1
19-3-2016
De Eendracht, Batosweg 11b Putten

Zonder geluk vaart niemand wel

Eindelijk beschikt BAS zaterdagmiddag over een vleugje geluk. Op bezoek bij Rood-Wit ’58 ontloopt doelman Sander Westdijk in de eerste helft een directe rode kaart en in de tweede helft mist Rood-Wit ’58 een enorme kans op de gelijkmaker. De goals van Nabil Essaddouqi, Luiz Fidom en Mark Schaap zijn daardoor genoeg voor een nieuwe driepunter: 1-3.

Geluk, dat had BAS voor zaterdag nog niet zoveel gehad. Blessures hier, blessures daar, scheidsrechterlijke beslissingen die vaak in het nadeel van BAS werden genomen. Het zat allemaal niet mee. Zaterdag op bezoek bij Rood-Wit ’58 mag de ploeg daar geen moment over klagen. Na een aardige beginfase, waarin Mark Schaap op korte afstand van het doel de lat raakt, moet BAS alle zeilen bijzetten om Rood-Wit van zich af te houden. De druk op het doel van Westdijk wordt groter en groter en na een half uur lijkt BAS met tien man verder te moeten. Een Puttense aanvaller breekt door en wordt door Westdijk op harde wijze neergehaald. De arbiter besluit echter om het met geel te bestraffen, daar waar BAS niet over mag klagen. Gelukspuntje één.

In de tweede helft mag BAS opnieuw niet mopperen. Het komt net na de rust op voorsprong via een lob van invaller Nabil Essaddouqi en even later lijkt die voorsprong als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Rood-Wit dringt opnieuw aan en krijgt een dot van een kans om de stand in evenwicht te brengen. Op 1,5 meter van het doel staat een Puttenaar plots helemaal vrij en hij kan zo de gelijkmaker produceren. Het was in dit geval knapper om de bal naast te schieten, maar toch kreeg hij het wel voor elkaar. De bal zeilt aan de buitenkant van het doel langs de paal, waardoor het ineens ‘gewoon’ een doeltrap is. Hoe anders had deze situatie af kunnen, of eigenlijk moeten lopen.

Neemt niet weg dat BAS zaterdag drie dik verdiende punten kon bijschrijven. Zeker in de tweede helft waren de Biddinghuizenaren de bovenliggende partij en daardoor konden ook Luiz Fidom en Mark Schaap nog scoren. Fidom promoveerde een voorzet van Essaddouqi tot doelpunt, terwijl Schaap een vrije bal van Stefan Tolhoek binnen werkte. In de slotfase kwam Rood-Wit nog wel met een tegentreffer, maar van waarde was het niet meer. BAS won met 1-3 en meldt zich daardoor plots weer in de middenmoot van de derde klasse B. Al blijven de verschillen minimaal.

Aankomende zaterdag speelt BAS de inhaalwedstrijd tegen EFC ’58. Aanvang op Sportpark De Schelp is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina