Vriendschappelijke wedstrijd
9-8-2016, 20:00 uur
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

Wie is onze CR7?

Het tweede oefenduel van het seizoen levert BAS dinsdagavond geen overwinning op. In Zwolle, op bezoek bij derdeklasser SVI, staan de Biddinghuizenaren lange tijd op een 0-1 voorsprong, maar uiteindelijk komt de thuisploeg via een strafschop alsnog langszij: 1-1.

Ook trainer Bert van den Brink heeft hoogstwaarschijnlijk in de zomerstop naar het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk gekeken. Hij stuurt de startende elf in een 1:4:4:2 de wei in en op het eerste oog niet om volle bak aan te gaan vallen. “Compact staan”, “klein maken”, “inzakken”, het zijn dinsdagavond veelgehoorde kreten. In de eerste helft pakt dat nog niet eens zo slecht uit. SVI krijgt de bal in de schoot geworpen, maar komt niet verder dan enkele schietkansen. De Biddinghuizense muur is nogal lastig te slechten, de deur blijft gesloten. En aan de andere kant valt ‘ie plots wel binnen. Een vrije trap komt op het hoofd van Mark Schaap en hij weet daar wederom wel raad mee: 0-1.

De openingstreffer heeft tot gevolg dat BAS de overhand begint te krijgen. De Biddinghuizenaren beginnen van het doel af te komen en laten zich ook voetballend gelden. Zo af en toe voetbalt de formatie zich prima onder de Zwolse druk uit, maar tot echte kansen komt het niet. Na de onderbreking is er voor het publiek uit Biddinghuizenaren nog maar weinig te zien. De helft van de tijd speelt BAS met elf man op haar eigen helft, waardoor het defensief wel ijzersterk staat. Tot aanvallen komt het echter niet meer en dat blijkt in de slotfase toch nog wel nodig. Vleugelverdediger Karst van Dijk maakt een overtreding en de daaropvolgende penalty wordt benut: 1-1.

Het betonvoetbal van de tweede helft leek op dat van Europees kampioen Portugal. Met dien verschille dat BAS, op haar niveau, niet beschikte over een Cristiano Ronaldo. Iemand die in zijn eentje de boel kan beslissen, uit het niets vooral. Mark Schaap liet in de eerste helft bij vlagen zien dat wel te kunnen, maar hij verdween na de rust uit het elftal. En daardoor was aanvallen ineens een stuk lastiger, een gelijkspel tot gevolg. Aankomend weekend gaat het eerste elftal op trainingskamp, waar men op zaterdag een oefenduel speelt tegen Dodewaard. De aftrap in Dodewaard is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Mark Schaap

SVI 1 - BAS 1: 1 - 1 (0 - 1)

23' doelpunt 0 - 1  Mark Schaap (Christiaan Grin)