Vriendschappelijke wedstrijd
16-8-2016, 20:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Verdedigen is er niet bij

BAS heeft dinsdagavond het gestaakte oefenduel met SC Veluwezoom met 2-2 gelijkgespeeld. De Biddinghuizenaren kwamen via middenvelder Mark Schaap tweemaal op voorsprong, maar een overwinning zat er uiteindelijk niet in.

De kansen waren op zeven handen niet meer te tellen. Beide keepers hadden er dinsdag een enorme kluif aan, want ze werden flink onder vuur genomen. Zowel BAS als Veluwezoom waren niet van plan om verdedigend iets te laten zien, ruimtes waren er dan ook te over. De eerste die daar echt gebruik van maakte was Mark Schaap. De middenvelder genoot op zijn positie een zee aan ruimte, draaide rustig open en krulde de bal op heerlijke wijze achter de rivaliserende doelman: 1-0. De voorsprong hield echter niet bijster lang stand. Aan de andere kant trof Veluwezoom driemaal paal en lat, maar toch lukte het om te scoren. Een steekpass zette de BAS-defensie te kijk en oog in oog met Westdijk was het raak.

Nog voor de rust kwam BAS wederom op voorsprong. Mark Schaap kwam opnieuw in balbezit en kon zo door naar de Veluwezoom-doelman. Die omspeelde hij keurig en zo was het doel leeg. Toch hield ook deze voorsprong geen stand. In de tweede helft bleef zo'n beetje elke aanval dreigend, maar toch werd er nog maar een keer gescoord. Een corner werd door Veluwezoom gepromoveerd tot doelpunt, waarna BAS en Veluwezoom het oefenpartijtje niet helemaal uitspeelden. Na een overtreding op keeper Sander Westdijk ontstond er een opstootje en daarop besloot BAS het veld twintig minuten voor tijd te verlaten.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en kunnen de Biddinghuizenaren zich op gaan maken voor de poulefase van de districtsbeker. Die start komende dinsdag om 19.30 uur, thuis tegen Wilsum.