SC Buitenboys 1 5 - 1 (2 - 0) BAS 1
3-9-2016
Sportpark Polderkwartier, Daniel Stalpaertstraat 1 Almere

Behoorlijk valse start

De voorbereiding van BAS verliep aardig, maar zaterdag blijkt maar weer dat zoiets helemaal niets zegt. De Biddinghuizense formatie heeft bij poldergenoot Buitenboys vanaf de eerste minuut niets in de melk te brokkelen en verliest met maar liefst 5-1. Alleen aanvoerder Stefan Tolhoek weet via een vrije trap het net te vinden.

Het is een rampzalige start van de competitie. Al vanaf het eerste moment komt BAS zaterdag geen moment in de wedstrijd. In de derde minuut komt Buitenboys dan ook al op voorsprong en daarna begeven de Almeerders zich in een ware speeltuin. Vooral in de passing komt BAS flink tekort en zo brengt het Buitenboys netjes in stelling. De ploeg komt via Mark Schaap nog wel tot een goede mogelijkheid, maar de middenvelder raakt de paal. Diezelfde Schaap staat vervolgens aan de basis van de tweede tegengoal. Een terugspeelbal wordt simpel onderschept door een tegenstander en dat levert de 2-0 op.

In de rust besluit trainer Bert van den Brink in te grijpen en brengt Jesper Claassen en Rudo Timmerman voor Tom Drent en Martijn Boer. Ook dat richt bijzonder weinig uit. Binnen de kortste keren krijgt Buitenboys een penalty na hands van Art Drent en even later zorgt een uitstekende counter voor de 4-0. Een oorwassing van jewelste, die door Stefan Tolhoek nog een heel klein beetje draaglijker wordt gemaakt. Hij schiet een vrije trap raak, maar ziet vervolgens dat er nog een penalty wordt toegekend. Een handsbal van David van Dijk is ditmaal de oorzaak, het gevolg een vijfde tegentreffer. Het is de kers op een ingestorte taart, met de staart tussen de benen heel erg snel naar huis.

Werk aan de winkel.

Tekst: Wouter Foppen

Stefan Tolhoek

SC BUITENBOYS 1 - BAS 1: 5 - 1 (2 - 0)

9' doelpunt 1 - 0
45' doelpunt 2 - 0

59' doelpunt 3 - 0
65' doelpunt 4 - 0
68' doelpunt 4 - 1  Stefan Tolhoek (-)