BAS 1 - Horst FC 1 : 0-1

BAS 1 0 - 1  Horst FC 1
10-9-2016, 14:30 uur

Wel verbetering, nog geen punten

BAS heeft zaterdagmiddag ook het tweede duel van de competitie met een nederlaag afgesloten. De Biddinghuizense formatie deed niet heel veel onder voor tegenstander FC Horst, maar verloor wel: 0-1. Stefan Tolhoek miste halverwege de tweede helft een strafschop.

Er moest zaterdag wat worden rechtgezet. De competitie werd begonnen met een dikke nederlaag bij Buitenboys en dus was het zaterdag tijd voor revanche. Qua resultaat kwam die revanche er niet, maar qua spel toch enigszins wel. In de eerste helft had BAS nog wel aardig wat moeite met FC Horst, dat dit seizoen tot één van de titelkandidaten is uitgeroepen. De uitploeg kwam dan ook op voorsprong. Elroy Martens zag een vrije trap in zijn richting komen en werkte de bal achter Sander Westdijk. De Ermeloërs hadden de score nog kunnen verdubbelen, ware het niet dat een aanvaller in kansrijke positie vergat af te spelen.

Het tweede bedrijf was echter volledig anders. BAS gooide de schroom van zich af en ging voetballen zoals het dat kan. Echt hele grote kansen had dit in eerste instantie niet tot gevolg, maar toch kregen de Biddinghuizenaren uiteindelijk een immense kans op de gelijkmaker. Christiaan Grin werd binnen het strafschopgebied onderuit gewerkt en dus kon de arbiter niet anders dan de bal op de stip leggen. Een buitenkansje en klusje voor aanvoerder Stefan Tolhoek, maar hij wist de keeper niet te verschalken. De harde inzet van de captain spatte uiteen op de lat.

In het vervolg kreeg onder andere invaller Jesper Claassen nog een aardige kans op de 1-1, maar ook hij wist niet te scoren. Zo werd er wel degelijk beter gespeeld dan een week eerder, toch was het resultaat hetzelfde: een nederlaag. BAS blijft zodoende op nul punten staan en heeft wat dat betreft nog gezelschap van Zeewolde en Hoevelaken. Komende zaterdag gaat BAS op bezoek bij Zwart Wit '63. Aanvang: 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen

BAS 1 - HORST FC 1: 0 - 1