Zwart Wit '63 1 4 - 1  BAS 1
17-9-2016, 15:00 uur
Sportpark Parkweg, Parkweg 0 Harderwijk

Verval levert nieuwe nederlaag op

BAS heeft zaterdagmiddag ook haar derde duel van de competitie verloren. De ploeg van trainer Bert van den Brink kwam op bezoek bij Zwart Wit '63 nog wel op voorsprong via Mark Schaap, maar zakte in het tweede bedrijf flink weg. Daardoor verloren de Biddinghuizenaren met liefst 4-1.

Voor het eerst dit seizoen begon BAS in dezelfde formatie als de voorgaande wedstrijd. Daardoor was er centraal achterin wederom plaats voor Martijn Boer, zodat Art Drent 'gewoon' als linksback kon spelen. Met dezelfde elf als een week eerder startte BAS hartstikke prima. Sterker nog, de ploeg was aardig onderweg om Zwart Wit op de pijnbank te leggen. De eerste kansen leverden nog geen doelpunten op, maar toen eenmaal Mark Schaap in gevaarlijke positie verscheen, was het wel raak. In het vervolg van de eerste helft zorgde een eigen Harderwijkse inzet bijna voor de 0-2 en ook was Stefan Tolhoek nog dichtbij een tweede goal. Zijn inzet ging echter net naast.

Een alleraardigste eerste helft, waarin er voor BAS geen vuiltje aan de lucht leek. Was het 0-2 geweest, dan had Zwart Wit ook niet mogen klagen. Een overwinning in de maak, maar toch ging het na de rust helemaal mis. De Biddinghuizenaren waren geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft en zagen de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Via Fred van de Loo maakte Zwart Wit gelijk en nog geen tien minuten later produceerde diezelfde Van de Loo de 2-1. BAS kon daar verder niets tegenover stellen en kreeg even later het volgende tegendoelpunt te verwerken. Opnieuw was het Van de Loo, hij completeerde vanaf de penaltystip zijn zuivere hattrick: 3-1.

Dat het uiteindelijk via Fabian van Panhuis nog 4-1 werd, maakte niemand in Biddinghuizen ook nog maar iets uit. Bij terugkomst op De Schelp stonden vele gezichten op onweer, want met nul uit drie moet BAS de komende tijd eerst maar eens uit de onderste regionen zien weg te komen. Alle andere aspiraties kunnen de ijskast in. Aankomende zaterdag speelt BAS een thuisduel tegen poldergenoot ASC Waterwijk uit Almere. De wedstrijd op De Schelp begint uiteraard om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Mark Schaap

ZWART WIT '63 1 - BAS 1: 4 - 1

25' doelpunt 0 - 1  Mark Schaap (Robin Vos)