BAS 1 - Waterwijk 1 : 2-1

BAS 1 2 - 1 (1 - 0) Waterwijk 1
24-9-2016, 14:30 uur

Eindelijk een overwinning

Drie wedstrijden lang moest BAS wachten op de eerste competitiezege van het seizoen. Zaterdag lukte het, thuis tegen poldergenoot ASC Waterwijk. Door goals van Bas Suidgeest en Mark Schaap werd er met 2-1 gewonnen.

Na drie zepers op een rij koos trainer Bert van den Brink ditmaal voor wat wijzigingen. Binnen het elftal verkaste Stefan Tolhoek naar de spitspositie, terwijl David van Dijk als linksbuiten speelde. Daarbij besloten de Biddinghuizenaren zaterdag eerst maar eens in te zakken en de kat een beetje uit de boom te kijken. Dit had een prima eerste helft tot gevolg, waarin de nodige kansen bij elkaar werden gespeeld. Zo had Karst van Dijk na een dikke tien minuten de score al kunnen openen. Hij verscheen na een rappe uitbraak alleen voor de keeper, maar het lukte niet om doeltreffend af te werken. Die eer was even later wel weggelegd voor verdediger Bas Suidgeest, die koppend een corner tot doelpunt promoveerde. Het eerste verschil gemaakt.

Nog voor de rust liet BAS het na om verder uit te lopen. Christiaan Grin zag een inzet van de lijn worden gehaald, Art Drent kon een vrije trap niet binnen werken en ook Stefan Tolhoek was een aantal maal dreigend. Het uitbreiden van de score lukte in de tweede helft wel. Mark Schaap, die vanwege disciplinaire redenen op de bank begon, zag eerst nog een doelpunt worden afgekeurd, maar was even later goed voor de 2-0. Een voorzet van Stefan Tolhoek kwam terecht bij de middenvelder en hij schoot de bal overtuigend in de bovenhoek. Waterwijk leek daarmee lamgeslagen, want BAS kreeg de nodige mogelijkheden op meer. Vooral Tolhoek had tweemaal de score op kunnen voeren, maar het lukte hem niet om tot een doelpunt te komen.

Even leek de zege alsnog in gevaar te komen. Waterwijk kwam in de slotfase terug tot 2-1 en was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte echter niet, tot grote opluchting van iedereen met een voorkeur voor BAS. De eerste driepunter van het seizoen was daar en dat zorgde voor oerkreten van jewelste. De hatelijke nul is verdwenen, de laatste plaats gedag gezegd. Op naar meer.

Aankomende zaterdag speelt BAS wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Terschuurse Boys. De aftrap in Biddinghuizen is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Mark Schaap

Bas Suidgeest

BAS 1 - WATERWIJK 1: 2 - 1 (1 - 0)

33' doelpunt 1 - 0  Bas Suidgeest (David van Dijk)

60' doelpunt 2 - 0  Mark Schaap (Stefan Tolhoek)