BAS 1 - Terschuurse Boys 1 : 0-1

BAS 1 0 - 1  Terschuurse Boys 1
1-10-2016, 14:30 uur

De welbekende zwaluw

BAS heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys met 0-1 verloren. De beide ploegen waren akelig aan elkaar gewaagd, maar een moment van balverlies bracht de uitploeg alsnog drie punten. Zodoende zakten de Biddinghuizenaren weer af naar een dertiende positie op de ranglijst.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, ook in Biddinghuizen niet. Was het vorige week, na de overwinning op ASC Waterwijk, nog hosanna, gingen de spelers zaterdag met gebogen hoofd van het veld. Het was nou niet dat BAS veel onderdeed voor Terschuurse Boys, maar toch werd er verloren. De nederlaag kreeg al in de eerste helft gestalte. BAS had net via Robin Vos een kansje gehad en zag vervolgens dat Terschuurse Boys de score opende. Keeper Sander Westdijk leverde de bal in bij een tegenstander en die zette één van zijn ploeggenoten direct alleen voor de goalie. Het betekende een 0-1 achterstand en dus moest BAS in de achtervolging.

De Biddinghuizenaren konden de opgelopen schade niet meer herstellen. Kansen waren er zeker, de gelijkmaker was ook absoluut terecht geweest, maar het lukte niet. Middenvelder Rick Aernaudts had nog de grootste mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar kort voor de doellijn vond hij de keeper op zijn weg. In de slotfase speelde BAS veelvuldig op de helft van Terschuur en drukte het nog flink om een gelijkmaker te forceren, maar ook dat mocht niet meer baten. Zodoende zakte het vlaggenschip zaterdag af naar een dertiende plaats op de ranglijst, aangezien ook rode lantaarndrager EFC '58 niet tot een overwinning kwam.

Aankomende zaterdag speelt BAS een uitduel bij Rood-Wit '58, dat afgelopen weekend met liefst 1-5 te sterk was voor Zwart Wit '63. Het duel in Putten begint om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

BAS 1 - TERSCHUURSE BOYS 1: 0 - 1