Vriendschappelijke wedstrijd
14-1-2017, 14:30 uur
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Weer wat minuten in de benen

BAS heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Hatto Heim met 0-0 gelijkgespeeld. In Hattem speelden de Biddinghuizenaren niet slecht, maar kansen bij elkaar spelen lukte niet. De brilstand was dan ook het enige juiste resultaat.

Zeker in de eerste helft speelde BAS geen onaardig voetbal. De bal werd veelvuldig in de ploeg gehouden, alleen lukte het niet om tot goede kansen te komen. In de beginfase was Mark Schaap nog het dichtst bij een treffer, maar hij werd voor het vijandelijke doel naar beneden getrokken. De scheidsrechter zag er geen strafschop in, waardoor die kans voorbij ging. Het verdere verloop van helft één kende geen Biddinghuizense kansen, terwijl ook Hatto Heim amper gevaarlijk kon worden. Dat goalie Sander Westdijk in de rust besloot een lange broek aan te trekken, zei voldoende.

Na de onderbreking besloot trainer Bert van den Brink om sterkhouders Bas Suidgeest, Tom Drent en Stefan Tolhoek naar de kant te halen en dat was iets teveel van het goede. Het spelpeil daalde aanzienlijk, waardoor Hatto Heim zich zelfs in de wedstrijd kon mengen. De tegenstander kreeg een prima mogelijkheid om de score te openen, maar doelman Westdijk werd niet gepasseerd. Dat gebeurde in het restant van het duel ook niet meer, waardoor het eindigde in 0-0. De ploeg heeft weer minuten in de benen. Dat is de winst van deze zaterdag.