BAS 1 - Hoevelaken 1 : 1-4

BAS 1 1 - 4 (1 - 0) Hoevelaken 1
11-3-2017, 14:30 uur

Even zit het tegen

Na elf wedstrijden zonder nederlaag weet BAS weer wat verliezen is. De Biddinghuizenaren gingen zaterdag met 1-4 onderuit tegen Hoevelaken en daardoor begon het in mineur aan de derde periode. Keeper Sander Westdijk werd in de eerste helft van het veld gestuurd, het breekpunt in de wedstrijd.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. BAS speelde een prima eerste helft en legde Hoevelaken duidelijk haar wil op. Via Patrick Woud, die de geblesseerde Tom Drent verving, nam de ploeg zelfs een 1-0 voorsprong en er lagen zat kansen op meer. Voor de openingstreffer kreeg alleen Mark Schaap al twee prima mogelijkheden, maar hij had het vizier duidelijk niet op scherp staan. BAS leek wederom bezig aan een gewonnen wedstrijd, aangezien Hoevelaken er amper aan te pas kwam. Tot de rode kaart die Sander Westdijk ontving. Hij kwam kort voor rust ver uit zijn doel en belette daarmee zijn tegenstander de doorgang. De scheidsrechter beoordeelde dit als het neerhalen van een doorgebroken speler, de straf daardoor een rode kaart.

Met tien man zag de wereld er heel anders uit. Er werd nog een Biddinghuizens doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en daarna ging vrijwel alles mis. Na de rust werd reservegoalie Jorrit Doorman al snel gepasseerd en de 1-2 volgde misschien nog wel sneller. Hoevelaken maakte dankbaar gebruik van de man-meer-situatie en speelde BAS naar een nederlaag. Het werd 1-3, 1-4 zelfs, waardoor het voor de Biddinghuizenaren onbegonnen werk werd. Een puike serie van elf wedstrijden zonder nederlaag kwam daarmee ten einde. Net op het moment dat de derde periode start, een slechtere timing kan haast niet. Maar verliezen hoort ook bij het spelletje.

Aankomende zaterdag krijgt BAS een kans op revanche. Dan speelt het wederom thuis, ditmaal tegen Rood-Wit '58. De aftrap in Biddinghuizen is om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Patrick Woud

BAS 1 - HOEVELAKEN 1: 1 - 4 (1 - 0)

17' doelpunt 1 - 0  Patrick Woud (Mark Schaap)