BAS 1 - Rood-Wit '58 1 : 0-1

BAS 1 0 - 1 (0 - 0) Rood-Wit '58 1
18-3-2017, 14:30 uur

Een verloren zaterdag

BAS heeft zaterdag het thuisduel met Rood-Wit ’58 zeer terecht verloren. De Biddinghuizenaren zaten geen moment in de wedstrijd, waardoor de gasten met een 0-1 zege huiswaarts keerden. Het enige en winnende doelpunt werd net na rust gemaakt door Barry Grevengoed.

Het ging zo goed. Elf wedstrijden op rij werd er niet verloren en daarbij ging ook het spelpeil steeds verder omhoog. Vorige week kwam er een kleine kink in de kabel, toen er met 1-4 werd verloren van Hoevelaken. Daar had de ploeg geldige excuses voor, aangezien doelman Sander Westdijk al voor de rust een rode kaart kreeg. Niets aan de hand, zou je zeggen, maar die tik kwam harder aan dan gedacht. Zaterdag was er namelijk niets meer te zien van een ploeg die elf wedstrijden niet verloor, Rood-Wit moet met verbazing naar de opponent hebben gekeken. Het kon zaterdag doen en laten wat het wilde en kende vast en zeker een heerlijk middagje.

Vanaf het eerste moment was het veldspel van BAS enorm onrustig, waardoor Rood-Wit telkens akelig snel de bal weer in bezit had. De enige die een pluim verdiende was doelman Jorrit Doorman, de vervanger van Westdijk. Het was ook aan hem te danken dat Rood-Wit niet sneller op een voorsprong kwam, aangezien de Puttenaren al rap voor hem opdoken. Doorman toonde echter zijn scherpte en redde met de voet. Toch straalde dat niet uit op de tien voor hem, want het was niet de middag van BAS en dat werd het ook niet. Kansen bij elkaar spelen lukte niet, al had Mark Schaap nog wel enigszins een mogelijkheid. Uit een lastige positie trof hij geen doel.

Snel na de rust kwam Rood-Wit terecht op voorsprong. Defensief werd BAS kinderlijk eenvoudig afgetroefd, waardoor de gasten richting het vijandelijke doel konden. Daar was Barry Grevengoed het eindstation en hij schoof de bal simpel achter Doorman: 0-1. Het lukte BAS daarna wel om veelvuldig op de helft van Rood-Wit te komen, maar de keeper van de tegenstander had net zo goed een vrije middag kunnen nemen. Of in ieder geval de handschoenen uit kunnen laten, want die had hij niet nodig. BAS drukte wel en toonde ook meer wil dan in de eerste helft, maar het lukte maar niet om voor het doel te komen. Het enige moment van opwinding kwam terecht bij de scheidsrechter, toen iedereen van BAS een handsbal zag. De arbiter besliste anders.

Zo lukte het niet om het Rood-Wit lastig te maken, waardoor de punten mee naar Putten gingen. Een terechte nederlaag, want als je niet schiet kun je niet scoren. En laten we wel zijn: slecht spelen kan een keer, dus geen paniek. Maar anders moet het wel, zeker volgende week bij Terschuurse Boys. Anders gaat het seizoen uit als de welbekende nachtkaars.

Tekst: Wouter Foppen

BAS 1 - ROOD-WIT '58 1: 0 - 1 (0 - 0)