Competitiewedstrijd
22-4-2017, 14:30 uur
De Bosrand, Tolnegenweg 36 Stroe

Gas geven loont

Vijfenveertig minuten lang staat BAS zaterdag bij Stroe in de parkeerstand. Bij rust is het 1-1 en lijken de Biddinghuizenaren zich op te maken voor een heel pittig tweede bedrijf. Maar niets is minder waar. De tweede helft is duidelijk voor BAS en uiteindelijk prijkt er na afloop een simpele 3-6 zege op het wedstrijdformulier.

Voetballen kunnen ze wel, dat Stroe. Als ze maar een beetje ruimte krijgen en de tijd hebben om iets goeds te bedenken, dan lukt het wel. Vraag het de voetballers van BAS en die zullen vast en zeker instemmend knikken. Op bezoek bij Stroe worden de Biddinghuizenaren in de eerste helft zo hier en daar van het kastje naar de muur gestuurd. De ruimtes op het middenveld zijn af en toe zo groot dat er een vliegtuig kan landen en daar maakt Stroe dankbaar gebruik van. Druk op de bal is er niet, duels worden verloren en Stroe kan op die manier het door haar geliefde spelletje spelen. Het komt zelfs op voorsprong, maar BAS weet dat wel snel te herstellen. Een vrije trap van Stefan Tolhoek komt op het hoofd van Bas Suidgeest, die raak knikt.

Het wordt in de eerste helft wel duidelijk dat er kansen liggen voor BAS. Als er ook maar even druk wordt gezet op de achtersten van Stroe, dan breekt de paniek binnen de kortste keren uit. Het blijkt ook de gouden zet naar succes, want in het tweede bedrijf gaat BAS de strijd aan. Het zit Stroe 45 minuten lang op de huid en dan blijkt plots dat BAS gewoon beter is. Binnen een minuut ligt de bal al op de stip na een overtreding op Jesper Claassen en uit die penalty maakt Mark Schaap de 1-2. Even later is het opnieuw bingo. Tolhoek heeft een heerlijke actie in huis, zijn voorzet is puntgaaf en bij de tweede paal hoeft Schaap de bal alleen maar op zijn hoofd te laten ploffen: 1-3.

Het is het gevolg van doordekken, drukzetten en de tegenstander geen moment meer uit het oog verliezen. Toch komt Stroe weer terug, al heeft het daar wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig. Hij ziet een handsbal en die is er ook, maar wel gemaakt door een speler van Stroe. De leidsman heeft echter het idee dat het een Biddinghuizer hand is en legt de bal op de stip. Keeper Sander Westdijk is kansloos en zo is plotseling de spanning weer terug. Het deert BAS echter niet, want in de tweede helft is er maar eentje de baas en dat blijft zo. Schaap maakt zijn derde van de middag en daarna is ook invaller Christiaan Grin trefzeker. Het slotakkoord is uiteindelijk voor aanvoerder Tolhoek, de absolute man van de wedstrijd. Grin breekt door, hij legt de bal breed op Tolhoek en die zet de eindstand op 3-6.

Een keurig herstel en daarop volgde een keurige overwinning. Vijf doelpunten in een helft, dan mag je nergens over klagen. In de strijd om een plaats in de nacompetitie veranderde er weinig. Batavia won van Zeewolde, waardoor zij in verliespunten tweede blijven. Zeewolde haakt daardoor wel eventjes af in de strijd om de derde periode, waarin Rood-Wit '58 nu alleen de koploper is. BAS volgt op een punt, maar krijgt nu twee flinke klussen voor haar kiezen. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen kampioen TOV en een week later gaat de ploeg op bezoek bij Zeewolde. De spanning is om te snijden.

STROE 1 - BAS 1: 3 - 6 (1 - 1)

25' doelpunt 1 - 0
37' doelpunt 1 - 1  Bas Suidgeest (Stefan Tolhoek)

46' doelpunt 1 - 2  Mark Schaap (-)
50' doelpunt 1 - 3  Mark Schaap (Stefan Tolhoek)
61' doelpunt 2 - 3
64' doelpunt 2 - 4  Mark Schaap (Jesper Claassen)
74' doelpunt 2 - 5  Christiaan Grin (Stefan Tolhoek)
85' doelpunt 3 - 5
91' doelpunt 3 - 6  Stefan Tolhoek (Christiaan Grin)