Vriendschappelijke wedstrijd
22-8-2017
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

Gelijkspel om te onthouden

BAS heeft dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen tweedeklasser IJVV. De Biddinghuizenaren stonden bij rust met 1-2 voor, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Patrick Woud was wederom de man van de goals, hij maakte er twee.

Trainer Bert van den Brink koos er ditmaal voor om iets minder spelers mee te nemen. In de basiself was er geen plaats voor Mark Schaap, waardoor Patrick Woud een kans in de spits kreeg. David van Dijk stond ook aan de aftrap en datzelfde gold voor vakantieganger Karst van Dijk. Met die wijzigingen moest BAS in IJsselmuiden al snel een tegentreffer slikken. Een aanval uit het boekje was de Biddinghuizer defensie te machtig, waardoor direct de achtervolging moest worden ingezet. Dat ging moeizaam, maar vanuit de omschakeling lukte het om de schade te herstellen.

Allereerst bracht Stefan Tolhoek collega-aanvaller Patrick Woud in stelling, die koelbloedig afrondde. En nog voor de rust lukte het Woud om de keeper nog een keer te verslaan. Weer reageerde BAS attent op balverlies van IJVV en binnen enkele passes lag de bal achter de goalie: 1-2. Na de rust was de thuisploeg voornamelijk aan de bal en moest BAS vooral tegenhouden. Dat lukte aardig, maar het lukte uiteindelijk niet om de overwinning over de streep te trekken. Een prima voorzet en een dito kopbal leverden een 2-2 eindstand op. Daar konden ook Luiz Fidom en Jesper Claassen niets meer aan veranderen, want hun schietkansen leverden geen doelpunt op.

Een aardig potje, waarin BAS vooral qua strijdlust en wilskracht weer een stap in de goede richting zette. In balbezit was het niet altijd even goed, af en toe ronduit slordig, maar er is nog tijd genoeg om dat te verbeteren. Aankomend weekend gaat het vlaggenschip op trainingskamp in Duitsland. Op zaterdag wordt er geoefend tegen CSVC uit Coevorden. De aftrap is om 14.00 uur.

Patrick Woud
2x

IJVV 1 - BAS 1: 2 - 2 (1 - 2)

6' doelpunt 1 - 0
24' doelpunt 1 - 1  Patrick Woud (Stefan Tolhoek)
42' doelpunt 1 - 2  Patrick Woud (Stefan Tolhoek)