BAS 1 - v.v. Hattem 1 : 1-2

BAS 1 1 - 2 (1 - 1) v.v. Hattem 1
14-10-2017, 14:30 uur

BAS lijdt opnieuw thuisnederlaag

In de eerste wedstrijd op het gerenoveerde hoofdveld heeft BAS zaterdag het hoofd moeten buigen voor Hattem. De ruststand was nog 1-1 en in het overgrote deel van de wedstrijd was BAS de bovenliggende partij, maar in het slot van de wedstrijd maakten de gasten alsnog de 1-2.

Art Drent was grieperig en begon op de bank, terwijl Karst van Dijk juist weer fit was en kon starten. Binnen twintig minuten kreeg BAS al twee grote kansen. Christiaan Grin kon vanaf rechts in het strafschopgebied uithalen, maar schoot voorlangs en even later ging Walid el Achak met fraaie passeeracties het strafschopgebied in. Hij schoot alleen voor de keeper echter mis. Even later kreeg Hattem de eerste kans, maar een aanvaller schoot van rechts ver naast het doel. Dit werd gevolgd door weer een grote kans van BAS, waarbij Stefan Tolhoek van links de bal voorzette op David van Dijk. Bij de tweede paal tikte hij de bal naast.

Na een klein half uur werd het dan toch 1-0. David van Dijk legde van grote afstand aan voor een vrije trap en besloot de bal bij de tweede paal te leggen. De keeper verkeek zich op die inzet, Mark Schaap stichtte nog wat verwarring en daardoor verdween de bal rechtstreeks in het doel. BAS bleef het betere van het spel houden, maar nam vervolgens wel iets gas terug. Dit had tot gevolg dat net voor de rust het noodlot toesloeg. Keeper Sander Westdijk wist in eerste instantie nog te redden, maar in de rebound verdween de bal in dezelfde hoek. Tot overmaat van ramp verloor BAS vlak voor tijd ook nog Christiaan Grin, die zich door een hamstringblessure moest laten vervangen door Jesper Claassen.

In de rust verving Art Drent de ook door ziekte geplaagde Sven Geling. Binnen een kwartier na de rust kreeg Jesper Claassen tweemaal de kans om af te ronden, maar slaagde er niet in. Ook Rick Aernaudts dook alleen voor de keeper op, maar de afronding lukte niet. Robin Vos kwam er het laatste kwartier in voor Karst van Dijk en Mark Schaap verhuisde naar het middenveld. In de slotfase leek BAS alsnog met drie punten aan de haal te gaan. Een vrije trap van links verdween wederom in een keer in het doel, maar de positie van Bas Suidgeest werd beoordeeld als hinderlijk buitenspel. In de tegenstoot had Hattem vervolgens wel succes, want binnen de kortste keren werd Westdijk verslagen: 1-2.

Een amper gevaarlijk Hattem wist zo de drie punten mee naar huis te nemen en de koppositie voor zichzelf te houden. Aankomende zaterdag speelt BAS wederom thuis, dan tegen Oene. De aftrap is, zoals gebruikelijk, om 14.30 uur.

Huib van Os

David van Dijk

BAS 1 - V.V. HATTEM 1: 1 - 2 (1 - 1)

28' doelpunt 1 - 0  David van Dijk (-)