ESC 1 2 - 4 (1 - 2) BAS 1
18-11-2017, 14:30 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS doet goede zaken in Elburg

In een spannende en enerverende wedstrijd is het BAS zaterdag gelukt om ESC te verslaan. Via Jesper Claassen en Stefan Tolhoek staat er bij rust een 1-2 voorsprong op het scorebord en na de rust tekenen ook David van Dijk en Walid el Achak voor doelpunten. BAS wint zodoende met 2-4.

Vanaf de eerste minuut zet ESC de Biddinghuizenaren gelijk onder druk en wordt een hard schot in het strafschopgebied geblokt. Ondanks de druk blijft het in eerste instantie bij dat wapenfeit. Het is juist BAS die in die periode gelijk uit een spaarzame aanval de score opent. Mark Schaap brengt op de rand van het strafschopgebied Jesper Claassen in stelling, waarna een hobbelschot volgt. Deze inzet zet de keeper op het verkeerde been en ploft in de uiterste hoek van het doel: 0-1. Kort daarop haalt Wim de Vries zijn gram bij Karst van Dijk en ontvangt daarbij zijn eerste gele kaart. De Elburgers halen zichzelf in deze periode uit het goede spel, door zich ook vanaf de kant bezig te houden met de arbitrage.

BAS komt steeds vaker bij het doel van ESC en de keeper redt tot twee keer toe op een schot van Mark Schaap. Even later wordt Jesper Claassen wederom in stelling gebracht, maar zijn lob gaat naast het doel. ESC volleert een bal bij de tweede paal keihard net over het doel. Het is dan Stefan Tolhoek die in z’n ooghoeken ziet dat ESC een terugspeelbal wil doen en perfect anticipeert en de bal onderschept. Hij omspeelt de keeper en maakt de 0-2. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, totdat Rudo Timmerman in de hoek van het strafschopgebied de tegenstander raakt en een strafschop weggeeft. Deze wordt onberispelijk benut, waardoor het bij rust 1-2 is.

BAS komt na de rust ongewijzigd het veld op en in de 50ste minuut is het meteen raak. David van Dijk volleert keihard, zijn inzet wordt nog getoucheerd en vliegt vervolgens in de kruising: 1-3. Stefan Tolhoek mag even later vanaf links het strafschopgebied in en op de keeper af, maar het schot wordt tot hoekschop gedegradeerd. Sander Westdijk ranselt vervolgens een als voorzet bedoelde bal uit de kruising, maar kort daarna verliest de BAS-defensie slordig de bal. Deze wordt meteen afgelegd naar de vrijstaande spits, die met een goed geplaatst schot de 2-3 maakt. Wim de Vries dupeert vervolgens in de 60ste minuut zijn team, door bij de aftrap voor de zoveelste keer de scheidsrechter te vervelen en ontvangt daarvoor zijn tweede gele kaart en dus rood.

Ondanks het ondertal voelt ESC zich gesterkt en gaat volop voor de aanval. Zo staat BAS toch onder druk, al zijn de omschakelingen van BAS wel dreigend. Toch blijft het in het restant van de wedstrijd bij twee goede kansen van ESC, waarbij een vrije trap vanaf rand strafschopgebied goed wordt ingeschoten. Doelman Sander Westdijk heeft echter een nog mooiere redding in huis. BAS krijgt in die periode vier goede kansen. Bas Suidgeest raust een bal over het doel en invaller Christiaan Grin schiet nipt voorlangs. Stefan Tolhoek maakt een paar minuten voor tijd een prachtig doelpunt, nadat hij op rand strafschopgebied goed wordt bediend en alleen op de keeper af gaat. Met een lob laat hij de bal in het doel belanden, maar de assistent-scheidsrechter steekt ten onrechte de vlag omhoog.

ESC zet nog met man en macht aan, maar het levert de Biddinghuizenaren het verdiende slotakkoord op. Mark Schaap staat bij de omschakeling tegen de middellijn, evenals Walid el Achak. Mark Schaap ontvangt de bal, de linkerflank ligt open en hij passt de bal keurig op El Achak. De middenvelder tikt de bal in het lege doel en zorgt zo voor een 2-4 eindstand. Aankomende zaterdag speelt BAS de thuiswedstrijd tegen Reaal Dronten. Deze derby begint om 14.30 uur.

Huib van Os

Walid el Achak

Stefan Tolhoek

Jesper Claassen

David van Dijk

ESC 1 - BAS 1: 2 - 4 (1 - 2)

9' doelpunt 0 - 1  Jesper Claassen (Mark Schaap)
33' doelpunt 0 - 2  Stefan Tolhoek (-)
36' doelpunt 1 - 2

49' doelpunt 1 - 3  David van Dijk (-)
59' doelpunt 2 - 3
90' doelpunt 2 - 4  Walid el Achak (Mark Schaap)