BAS 1 - DSV '61 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1 (1 - 1) DSV '61 1
17-2-2018, 14:30 uur

BAS kan niet profiteren

Het duel tussen Swift '64 en Oene liep precies zoals je had gehoopt, maar het lukte BAS zaterdag niet om te profiteren. De Biddinghuizenaren kwamen op eigen terrein niet verder dan 1-1, waardoor de top acht in 3B nog verder in elkaar schoof.

Tegenstander DSV is in goeden doen en dat is met name de eerste helft goed te zien. Binnen vijf minuten krijgen de gasten de eerste grote kans, maar het schot wordt bij de eerste paal tot hoekschop verwerkt. Kort daarna voert Rick Aernaudts een aanval over links uit en nagenoeg vanaf de achterlijn brengt hij de bal bij Mark Schaap. De topscorer legt de bal panklaar neer voor Patrick Woud, die eenvoudig de 1-0 maakt. DSV blijft echter de bovenliggende partij en zet de lijnen uit. De vierde mogelijkheid van DSV is raak, als een vrije trap van rechts hoog net voorbij de tweede paal komt. Lennart Juffer kopt de bal met een mooie boog over Westdijk: 1-1.

Voor de rust krijgen beide ploegen nog een kans, maar namens BAS schiet Aernaudts voorlangs. In de tweede helft is er meer evenwicht en neemt BAS naar het einde toe steeds meer het heft in handen. De laatste twintig minuten spelen zich veelal af op de helft van DSV, maar de Doornspijkers laten zich moeilijk verschalken. Zo komen aanvoerder Stefan Tolhoek en Mark Schaap in overtal voor het doel, maar de keeper weet de bal net op tijd van de voet van Schaap te pakken. Daardoor blijft het bij 1-1 en worden de punten gedeeld.

Door de gelijke spelen van de nummers één tot en met drie schuift de ranglijst nog verder in elkaar. In de strijd om de tweede periode deed ESC goede zaken, terwijl BAS op de algemene ranglijst nog altijd tweede staat. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende titelrace in 3C, die voor BAS aankomende zaterdag doorgaat met opnieuw een thuiswedstrijd. Olympia '28 is vanaf 14.30 uur de tegenstander.

Huib van Os

Patrick Woud

BAS 1 - DSV '61 1: 1 - 1 (1 - 1)

7' doelpunt 1 - 0  Patrick Woud (Mark Schaap)