ZAC 1 0 - 2 (0 - 0) BAS 1
27-1-2018, 15:00 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Geen vermaak, wel drie punten

BAS heeft zaterdag de competitie hervat met een saaie 0-2 zege bij ZAC. Een belangrijke overwinning, omdat het bevestigde dat BAS zich in de tweede seizoenshelft graag in de top van de ranglijst laat zien. Patrick Woud en Stefan Tolhoek zorgden voor de goals.

Bas Suidgeest en Sander Westdijk werden tijdens de warming-up getest en bleken fit genoeg om aan de start van de wedstrijd te verschijnen. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Zowel ZAC als BAS waren op zoek naar de juiste vorm en BAS slaagde daar pas kort voor de rust in. Het spel leverde echter geen kansen op, al kwam Rick Aernaudts nog wel in de buurt van een doelpunt. Zijn geplaatste schot werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. Aan de andere kant produceerde ZAC een mislukte volley, die huizenhoog over het doel ging.

De tweede helft bracht meer leven in de brouwerij, vooral na de openingstreffer van BAS. Patrick Woud brak de ban door de eerste mogelijkheid na rust om te zetten in een goal. Mark Schaap drong aan in het strafschopgebied, zag een schot op doel worden geblokkeerd, en Woud was alert en werkte de bal met een intikker in het doel. BAS kreeg daarna nog meer mogelijkheden, maar Jesper Claassen en Woud kregen het niet voor elkaar om te scoren. ZAC kreeg in de gehele tweede helft één grote kans, mede door een weifelend optreden van goalie Sander Westdijk. Hij pakte een bal niet klem, maar in de rebound strandde een halve omhaal op de buitenkant van de paal.

Direct daarna wist BAS de wedstrijd te beslissen. Rick Aernaudts zette de aanval op, vond Mark Schaap, die Stefan Tolhoek diep stuurde. De captain omspeelde de keeper en bracht daarmee de beslissing: 0-2. Door die zege staat BAS nu derde en heeft het slechts één verliespunt minder dan koploper Swift '64. Aankomende zaterdag speelt BAS een thuiswedstrijd tegen WZC. Aanvang: 14.30 uur.

Huib van Os

Stefan Tolhoek

Patrick Woud

ZAC 1 - BAS 1: 0 - 2 (0 - 0)

68' doelpunt 0 - 1  Patrick Woud (-)
86' doelpunt 0 - 2  Stefan Tolhoek (-)