VEVO 1 0 - 3 (0 - 2) BAS 1
10-3-2018, 14:30 uur
De Noord, Veesser Enkweg 39 Veessen

Klaar voor de derby

BAS heeft zaterdag op simpele wijze afgerekend met VEVO. De Biddinghuizenaren traden enigszins gehavend aan, maar kenden door goals van Mark Schaap (twee) en Walid el Achak een goede generale voor wat betreft de derby van komend weekend: 0-3.

Trainer Bert van den Brink moest het doen zonder de zieke Bas Suidgeest, terwijl ook de geblesseerde Sander Westdijk de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Toch kende BAS geen moment zorgen, want gedurende de hele wedstrijd had het de controle en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van VEVO. Het duurde tot de 33ste minuut voor BAS de score wist te openen. Een aanval over links bracht de bal bij David van Dijk, die Mark Schaap in stelling bracht en zag dat hij de bal bij de tweede paal binnen werkte. Nog voor de rust werd het 0-2. Walid el Achak, opgesteld als rechtsbuiten, kon op randje zestien uithalen en haalde doeltreffend uit.

Na de rust probeerde VEVO nog wat aan te zetten, waardoor goalie Jorrit Doorman nog aan de bak moest. Hij maakte een gevaarlijke boogbaal onschadelijk en daarna nam BAS het heft weer in handen. Kansen ontstonden er mondjesmaat en het derde doelpunt viel dan ook uit een strafschop. Schaap werd in de zestien ten val gebracht, nam de penalty zelf, en bepaalde zo de eindstand op 0-3.

Een goede generale voor de derby tegen Swift '64, die aankomende zaterdag om 18.00 uur begint. ESC is door een late zege op Olympia nog altijd de koploper, terwijl Swift en BAS op minimale afstand volgen.

Huib van Os/Webredactie BAS Voetbal

Mark Schaap
2x

Walid el Achak

VEVO 1 - BAS 1: 0 - 3 (0 - 2)

32' doelpunt 0 - 1  Mark Schaap (David van Dijk)
41' doelpunt 0 - 2  Walid el Achak (-)

76' doelpunt 0 - 3  Mark Schaap (-)