Competitiewedstrijd
21-4-2018, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS blijft in de race

BAS heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim met 3-0 gewonnen. Door doelpunten van Mark Schaap, Rick Aernaudts en Robin Vos werd het een ogenschijnlijk fijne middag, maar het uitvallen van Jesper Claassen zorgde voor een vervelende nasmaak.

Naast de vaste basisspelers staat Hessel Bregman onder de lat en hebben Luiz Fidom, Jesper Claassen, Sven Geling en Patrick Woud een basisplaats. De gewijzigde opstelling zorgt in eerste instantie voor wat voorzichtigheid, waardoor Hatto Heim in de eerste fase de bovenliggende partij is. De verdediging van BAS is alert en derhalve moet Bregman in die fase alleen een kopbal onschadelijk maken. Namens BAS krijgt Jesper Claassen de eerste grote kans, maar van dichtbij schiet hij in het zijnet. Daaropvolgend krijgt Mark Schaap twee kansen om de score te openen, waarvan er eentje raak is. Stefan Tolhoek levert zijn zoveelste assist af, Schaap omspeelt de keeper en brengt BAS zo op een 1-0 voorsprong.

De tweede helft start met liefst drie kwartier vertraging. Jesper Claassen is kort voor rust dusdanig geblesseerd geraakt, dat hij per ambulance wordt afgevoerd. Na een knietje in de bekken en nierstreek blijft Claassen onbewogen en met veel pijn liggen, achteraf blijkt dat er sprake is van zware kneuzingen. Eenmaal weer aan het voetballen pakt BAS de draad op. Er wordt veel gecombineerd, de vorm is grotendeels weer terug en met lef wordt er aanvallender gespeeld. Binnen een kwartier in de tweede helft valt dan ook de verdiende 2-0. Fidom geeft de bal van rechts voor, Vos speelt Aernaudts aan en de middenvelder maakt zijn eerste van het seizoen.

Een kwartier voor tijd wordt het via Robin Vos ook nog 3-0 en daar blijft het bij. Een zeer verdiende overwinning, waardoor BAS mee blijft doen in de top van de ranglijst. Koploper ESC verspeelde twee punten tegen DSV '61, waardoor BAS nu zeven punten achterstand heeft. Swift '64 en Zwolsche Boys boekten ook duidelijke zeges, waardoor zij op respectievelijk vier en zes punten van de lijstaanvoerder staan. Aankomende zaterdag gaat BAS op bezoek bij Hattem. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Tekst: Huib van Os
Foto's: Gert Drent/BAS Selectie Fotopagina

Rick Aernaudts

Mark Schaap

Robin Vos

BAS 1 - HATTO HEIM 1: 3 - 0 (1 - 0)

39' doelpunt 1 - 0  Mark Schaap (Stefan Tolhoek)

64' doelpunt 2 - 0  Rick Aernaudts (-)