BAS 1 - Zwolsche Boys 1 : 4-3

BAS 1 4 - 3 (3 - 2) Zwolsche Boys 1
19-5-2018, 14:30 uur

Op wilskracht terug naar plaats drie

BAS heeft zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het tandvlees gewonnen. De Biddinghuizenaren namen het op tegen Zwolsche Boys en wonnen uiteindelijk met 4-3. Patrick Woud nam twee doelpunten voor zijn rekening, Stefan Tolhoek en Bas Suidgeest waren ook goed voor een goal.

Zoals de laatste tijd vaker is de start van de wedstrijd matig en het initiatief ligt in dit geval bij Zwolsche Boys. Binnen een minuut resulteert dat al in een tegengoal. Een aanval over rechts komt terecht op de schoen van de vrijstaande spits Bas de Man, die de bal op keurige wijze over doelman Sander Westdijk lobt. Deze voorsprong is van korte duur, want even later dribbelt Stefan Tolhoek vanaf rechts het strafschopgebied in. De aanvoerder komt in scoringspositie en schuift de bal bekwaam achter de Zwolse doelman: 1-1.

Vanaf dat moment wordt BAS alleen maar sterker en in een korte tijd levert dat een 3-1 voorsprong op. Eerst kopt Bas Suidgeest, op aangeven van Mark Schaap, de 2-1 binnen en even daarna is Patrick Woud trefzeker. Tolhoek vindt hem en oog in oog met de keeper maakt Woud het af: 3-1. Voor rust komt Zwolsche Boys echter weer terug in de wedstrijd. Ondanks de blijvende controle en kansen maken de Zwollenaren de aansluitingstreffer, als ze vrij mogen combineren en afronden. Lodewijk de Vries maakt de 3-2.

Na rust hebben beide teams goede kansen, waarvan BAS er nog steeds het meeste heeft. Zo wordt een mooi schot van Schaap net uit de kruising getikt. Toch komt Zwolsche Boys een kwartier voor tijd weer langszij. Van rechts haalt Benjamin Wever uit en hij zorgt daarmee voor de 3-3. Een tik, maar toch toont BAS veerkracht om de winnende te maken. In de laatste minuten ontvangt Woud de bal rond de middenlijn en met zijn laatste krachten spurt hij op de keeper af. In eerste instantie weet die doelman zijn inzet nog te keren, maar in de rebound hengelt Woud alsnog de overwinning binnen: 4-3.

Door die zege stijgt BAS naar een derde plaats en die positie kan aan het einde recht geven op nacompetitie. ESC en Swift, die vechten om het kampioenschap, moeten dan allebei een periodetitel hebben. Swift is nog in de race om de derde periodetitel, terwijl ESC er al eentje achter haar naam heeft. De hoop is tijdens de laatste speelronde dus gevestigd op Swift, al moet BAS eerst zelf zien te winnen van Olympia '28. Geen gemakkelijke klus. De wedstrijd in Hasselt begint zaterdag om 14.30 uur, alle steun is dan welkom!

Huib van Os

Patrick Woud
2x

Bas Suidgeest

Stefan Tolhoek

BAS 1 - ZWOLSCHE BOYS 1: 4 - 3 (3 - 2)

1' doelpunt 0 - 1
7' doelpunt 1 - 1  Stefan Tolhoek (Mark Schaap)
18' doelpunt 2 - 1  Bas Suidgeest (Mark Schaap)
21' doelpunt 3 - 1  Patrick Woud (Stefan Tolhoek)
42' doelpunt 3 - 2

75' doelpunt 3 - 3
87' doelpunt 4 - 3  Patrick Woud (-)