BAS 1 - Olympia '28 1 : 2-3

BAS 1 2 - 3 (1 - 1) Olympia '28 1
5-5-2018, 14:30 uur

Heel dichtbij, toch ver weg

BAS heeft afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Olympia '28 met 2-3 verloren. Tot halverwege de tweede helft stond BAS er goed voor, maar uiteindelijk slikte het toch een nederlaag. De wens om nacompetitie te spelen lijkt daarmee de prullenbak in te kunnen.

In het begin van de wedstrijd is de eerste grote kans voor Olympia meteen raak, wanneer over rechts een aanval wordt opgezet. De assist van Zekveld is op maat en de aanvaller van Olympia haalt alleen voor keeper Westdijk doeltreffend uit: 0-1. Al snel is het weer gelijk, als Mark Schaap goed wordt weggestuurd door Walid El Achak. Oog in oog met de doelman faalt hij niet en daarmee is het weer gelijk. Beide teams hebben daarna kans op meer, waarbij Olympia met een schot de meeste indruk maakt. Via de onderkant van de lat spat deze weer terug het veld in.

Tien minuten na de rust neemt BAS de leiding. Bij de tweede paal kopt Robin Vos de bal terug en daar volleert Stefan Tolhoek de bal in de kruising: 2-1. Daarna breekt een cruciaal moment aan, als iedereen het gevoel krijgt dat er nog meer in zit voor BAS. Olympia wordt niet aangepakt, mag combineren, en rondom het strafschopgebied doeltreffend afronden. Een diagonaal schot vliegt bij de tweede paal binnen en dan kantelt de wedstrijd. BAS weet het spel niet meer te maken en daar maakt Olympia nogmaals gebruik van. Een snelle aanval door het midden komt bij spits Bonhof, die niet faalt en de 2-3 op het bord zet.

Dat is ook de eindstand, waardoor BAS opnieuw onderuit gaat. De tweede plaats leek lang dichtbij, maar is nu ver weg. Aankomende zaterdag wacht de derby tegen Reaal Dronten, waarin BAS moet winnen om in ieder geval uitzicht te houden op plaats drie. De wedstrijd in Dronten begint om 18.00 uur, graag tot dan!

Huib van Os

Stefan Tolhoek

Mark Schaap

BAS 1 - OLYMPIA '28 1: 2 - 3 (1 - 1)

8' doelpunt 0 - 1
16' doelpunt 1 - 1  Mark Schaap (Walid el Achak)

55' doelpunt 2 - 1  Stefan Tolhoek (Robin Vos)