BAS 1 1 - 1 (0 - 1) Rood-Wit '58 1
Bekerwedstrijd
15-9-2018, 14:30 uur

Geen zege in de beker

BAS heeft de bekercyclus zaterdag afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Rood-Wit '58. De Biddinghuizenaren kwamen in de eerste helft op een 0-1 achterstand, maar trokken door een eigen treffer van Rood-Wit alsnog een punt over de streep.

De districtsbeker was niet bepaald een succesverhaal en ook zaterdag tegen Rood-Wit werd er geen spektakel op de mat gelegd. Verschil met voorgaande potjes was dat BAS wel veelvuldig de bal had, de wedstrijd controleerde, maar daaruit werden amper kansen bij elkaar gespeeld. Rood-Wit kon niets anders doen dan verdedigen, op één moment na. En dat moment was direct goed voor een goal. De Puttense opponent schakelde razendsnel om, zette een keurige aanval op en uiteindelijk werd doelman Sander Westdijk op prima wijze gepasseerd: 0-1.

Voor rust kwam er geen verandering in die stand en ook na rust had BAS alle moeite om tot goede kansen te komen. Toch kwam de gelijkmaker op het bord, maar typerend voor deze wedstrijd kwam die tot stand door een eigen treffer. Eentje waar nog even over na werd gepraat, want het doelpunt was curieus. De assistent-scheidsrechter van Rood-Wit vlagde voor een doeltrap, scheidsrechter Letschert nam dat signaal niet over, waardoor Jesper Claassen de bal voor kon geven. In alle verwarring legde een Puttense verdediger de bal met zijn borst terug op zijn keeper, die verbouwereerd reageerde en de bal in zijn doel zag eindigen.

De scheidsrechter bleef echter onverbiddelijk, terwijl hij toch een beslissing nam die je doorgaans niet op een voetbalveld ziet. BAS vond het allemaal best, want daarmee leek het een opening te hebben gevonden. Er waren daarna ook nog mogelijkheden om een overwinning te grijpen, maar Walid el Achak en invaller Mike Geres konden niet scoren. Zodoende bleef het bij 1-1, waardoor BAS de districtsbeker afsloot zonder zege. Aankomend weekend wacht het echte werk, als BAS het thuis opneemt tegen Zalk. Aanvang: 14.30 uur!