BAS 1 0 - 5 (0 - 1) IJVV 1
Vriendschappelijke wedstrijd
4-9-2018, 20:00 uur

Uiteindelijk een maatje te klein

De oefenwedstrijd van dinsdag tegen IJVV heeft BAS een dikke 0-5 nederlaag opgeleverd. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt kwam in de eerste zestig minuten nog aardig mee met de tweedeklasser, maar werd toch met groot verschil verslagen.

Opnieuw een aantal wijzigingen in de basiself, aangezien David van Dijk kampte met een lichte blessure en ook Martijn Boer afwezig was. Het centrale verdedigingsduo werd gevormd door Rudo Timmerman en Stefan Tolhoek, terwijl Marcel de Boer zijn debuut maakte op rechtsback. Sam Lagerweij speelde als middenvelder, die daarbij ondersteuning kreeg van Rick Aernaudts en Walid el Achak.

Deze mannen moesten vrijwel direct na de aftrap in de achteruit en zagen dat IJVV al rap op voorsprong kwam. Doelman Hessel Bregman schoof een bal zo in de voeten van een IJVV'er en die blunder werd fataal: 0-1. Toch herpakte BAS zich aardig en kwam het een aantal keer prima tot voetballen. Het hoge drukzetten leverde enkele onderscheppingen op, van achteruit werd een paar keer prima opgebouwd, ten opzichte van VVOG 2 al een hele verbetering. In de eerste helft zorgde dat echter voor weinig kansen, eigenlijk vrijwel geen.

Na rust kreeg BAS wel een aantal goede kansen. Mike Geres kreeg op aangeven van debutant Thomas de Gier een levensgrote mogelijkheid, Walid el Achak soleerde nog een keer prachtig door de defensie, maar een goal leverde het niet op. IJVV maakte vervolgens gebruik van het feit dat BAS op haar laatste benen liep en wat wissels doorvoerde. De bezoekers kregen ruimte en profiteerden daar een aantal keer schitterend van. Door tweemaal Kardag en twee keer Willem Bel eindigde het uiteindelijk in 0-5.

Een dikke nederlaag, maar desondanks kan BAS terugkijken op een nuttige oefenpartij. Aankomende zaterdag wacht de volgende bekerwedstrijd, als poldergenoot Zeewolde op bezoek komt. Die ontmoeting begint om 14.30 uur.