BAS 1 - Zalk 1 : 1-1

BAS 1 1 - 1  Zalk 1
22-9-2018, 14:30 uur

In ieder geval van de nul

BAS is de competitie zaterdag begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Zalk. Op eigen veld kwamen de Biddinghuizenaren al snel op een 0-1 achterstand, maar een rake strafschop van Luiz Fidom redde alsnog een punt.

De plaats in het doel werd ingenomen door de 49-jarige Jaco Schaap en hij moest binnen een kort tijdsbestek al vissen. Uit een hoekschop maakte Zalk na een kwartier de openingstreffer, terwijl het daarvoor ook al een goede mogelijkheid had om te scoren. BAS moest dus in de achtervolging en nog voor de rust slaagde de ploeg erin om de orde te herstellen. De scheidsrechter gaf een penalty na hands en Luiz Fidom kreeg het voor elkaar om die strafschop te benutten.

Na rust waren de kansen spaarzaam, al had BAS nog stiekem de drie punten kunnen pakken. Zo moest de keeper van Zalk in actie komen na een voorzet van Karst van Dijk en leverde Patrick Woud ook nog een gevaarlijke inzet af. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de openingsronde van de competitie een 1-1 gelijkspel opleverde. Aankomende zaterdag speelt BAS een uitwedstrijd bij Olympia '28. Aanvang: 15.00 uur.