Competitiewedstrijd
6-10-2018, 14:30 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Weer in slotfase naar een resultaat

Bij Olympia '28 werd er in de slotfase een overwinning weggehaald en ook zaterdag bij Zwolsche Boys had BAS de laatste minuten nodig. Stefan Tolhoek nam een strafschop, schoot raak, en schonk zijn ploeg daarmee een punt: 2-2.

De Biddinghuizenaren traden aan in vrijwel dezelfde formatie als tegen Olympia '28 en wederom kwamen ze op voorsprong. Eerst kreeg Mike Geres al een aardige kans en even later nam Patrick Woud de openingstreffer voor zijn rekening. De spits werd goed aangespeeld door Walid el Achak, kon vanaf links het strafschopgebied in en rondde prima af. Vanaf dat moment begon Zwolsche Boys zich steeds nadrukkelijker te melden, waardoor de voorsprong niet in stand bleef. Na een krap uur werd het gelijk door een eigen doelpunt van Martijn Boer, die daarna ook moest toezien hoe Zwolsche Boys de leiding nam.

De thuisploeg rook dat er voor rust nog wat te halen viel en bekroonde een sterke periode met de 2-1. Na de onderbreking, waarin Patrick Woud werd vervangen door Jesper Claassen, moest diezelfde Boer al snel een bal van de lijn halen, maar toch kwam BAS weer wat beter in de wedstrijd. Claassen zag een schot echter gekeerd door de keeper, kort daarna werd een gevaarlijke Net voor het einde werd Tolhoek in het strafschopgebied omver getrokken en daar besloot de arbiter een penalty voor te geven. De aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid en schoot BAS alsnog naar een punt: 2-2.

Zo is BAS nog altijd ongeslagen, al zakte het door het puntenverlies wel naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met vijf punten uit drie wedstrijden heeft BAS vier punten minder dan koploper Oene. Volgende week speelt BAS een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Rouveen. Aanvang: 14.30 uur