BAS 1 - SC Rouveen 1 : 2-4

BAS 1 2 - 4  SC Rouveen 1
13-10-2018, 14:30 uur

In tien minuten met de neus op de feiten

BAS heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Rouveen met 2-4 verloren. De Biddinghuizenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar in een tijdsbestek van tien minuten werd de wedstrijd beslist. Patrick Woud en Jesper Claassen namen de BAS-goals voor hun rekening.

De start was nog veelbelovend. Trainer Arjen Bredewolt wijzigde zijn opstelling nauwelijks en die basiself kwam op voorsprong door een treffer van Patrick Woud. Walid el Achak stuurde Stefan Tolhoek weg, hij vond Woud en de spits schoot al rap de 1-0 op het bord. Rouveen was echter wel de betere ploeg en dat had in een vrij korte periode een volledige kanteling van de score tot gevolg. In de 34ste minuut kwam Rouveen terecht op gelijke hoogte en acht minuten later was het ineens 1-3.

In de tweede helft kreeg BAS het niet meer voor elkaar om antwoord te geven op de voorsprong van Rouveen. Het veldspel was niet voldoende, daardoor werden er geen kansen bij elkaar gespeeld en konden de bezoekers zelfs nog verder uitlopen. Via een knap afstandsschot werd het 1-4 en daarmee werd alle spanning in de vuilnisbak gegooid. Invaller Jesper Claassen zorgde nog wel voor een tweede Biddinghuizense goal, maar die treffer had geen invloed meer op het resultaat.

Zo pakte Rouveen de eerste punten, wacht BAS nog op een thuisoverwinning, maar werd het toch vooral even met de neus op de feiten gedrukt. 2-4 tegen Rouveen is een duidelijke zaak en een uitslag die de boel moet wakkerschudden. Volgende week is er kans op herstel, als BAS op bezoek gaat bij Hulshorst. De aftrap is daar om 14.30 uur!