Competitiewedstrijd
16-2-2019, 14:30 uur
De Schelp, Biddinghuizen

BAS houdt Olympia op afstand

Op een zonnig park had het vlaggenschip van BAS Voetbal het meeste recht op een overwinning maar wist de spaarzame kansen niet te verzilveren. Het duel eindigde in 1-1 en Mike Geres van BAS opende in de 6e minuut de score.

De wedstrijd was het duel tussen de nummer vier en vijf op de ranglijst en voor BAS eentje om in de op eennalaatste wedstrijd in de periode koploper te blijven.

Olympia'28 uit Hasselt begint de wedstrijd sterk wanneer de Biddinghuizenaren de combinatie oogluikend toestaan en de inzet nog net voor de lijn wordt gekeerd door een verdediger. Maar al in de 6e minuut heeft BAS het enige goede tegenantwoord wanneer doelman Sander Westdijk een diepe bal op spits Sam Lagerweij afvuurt en Sam de bal met het hoofd goed doorlegt op Mike Geres die de bal voor de doelman oppikt en met een subtiele trap passeert; 1-0.

Beide ploegen staan in de eerste helft weinig toe bij elkaar en grijpen tijdig in. Mike Geres, Sam Lagerweij en Stefan Tolhoek doen goede doelpogingen die naast het doel verdwijnen. Olympia heeft nog één wapenfeit wanneer vanaf grote afstand een hard schot langs de kruising zeilt. De grootste kans is nog van BAS wanneer vlak voor de rust Mike Geres en Sam Lagerweij in overtal voor het doel komen en iedereen zich opmaakt voor een doelpunt maar er iets teveel twijfel is en de assist wordt geblokt.

In de tweede helft is er voor BAS weinig te duchten van Olympia'28. De enige kans ontstaat uit een penalty in de 67e minuut wanneer Luiz Fidom iets te opzichtig aan een aanvaller trekt en bal nog door Sander Westdijk wordt beroerd maar in het net verdwijnt; 1-1.

Daarvoor had Sam Lagerweij kansrijk voorlangs geschoten. Een paar minuten voor tijd kan Mike Geres uit een voorzet van Karts van Dijk de bal er in werken bij de eerste paal maar deze wordt geblokt. Sterk verdedigend werk onder leiding van Art Drent zorgde er met name voor dat de Hasseltenaren van het doelgebied afbleven.

De grootste concurrent in de tweede periode sc Rouveen speelde eveneens gelijk waardoor de koppositie daar gehandhaafd blijft. Een volgende driepunter kan die titel zomaar opleveren. De laatste wedstrijd hiervoor is op 30 maart, uit bij Hatto Heim.

In de ranglijst pakte alleen de koploper ZAC drie punten en naast sc Rouveen speelde ook Zwolsche Boys gelijk waardoor de vierde plaats onveranderd is. Olympia'28 blijft door het gelijkspel op afstand op de 5e plaats.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 9 maart thuis tegen vv Hulshorst. Volgende week speelt BAS vriendschappelijk bij VIOS Vaassen.