VSW 1 3 - 6 (1 - 3) BAS 1
13-4-2019, 14:30 uur
De Bosrand (Zwolle), Geert Grooteweg 21 Zwolle

Duidelijke winst BAS ondanks wisselvalligheid

In een merkwaardige wedstrijd in Windesheim werd VSW met 3-6 (1-3) over de knie gelegd. Toch was er een soort parallel met het weer want zoals regelmatig de zon heerlijk scheen was ook het spel van de Biddinghuizenaren maar soms hagelde het stevig en liet BAS het na nog steviger uit te lopen in de score.

Het begin van de wedstrijd was subliem. BAS vond meteen de ruimtes en dat resulteerde in drie doelpunten in veertien minuten. Een achterstand die de Windusheimenaren nooit meer te boven kwamen. Jesper Claassen opende de score beheerst als hij de bal van rechts van Patrick Woud perfect krijgt aangespeeld in het strafschopgebied. Vervolgens scoorde Sam Lagerweij van dichtbij uit de assist van Patrick Woud en was het kort daarna weer raak wanneer dezelfde Sam dezelfde Patrick goed de diepte instuurde en de teen voldoende was om de bal in het doel te werken. Wat een weelde waar helaas ook een schaduwzijde aan zat want na het eerste doelpunt moet Mike Geres het veld ruimen met een vervelende enkelblessure terwijl hij net terug was gekomen van een hamstringblessure.

In de 20e minuut deed VSW meteen iets terug wanneer de spits goed werd bediend en doelman Sander Westdijk met een boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied werd verschalkt; 1-3. Ondanks de moed die VSW daaruit putte waren het de Biddinghuizenaren die voor de rust hadden kunnen uitlopen naar een score van zes doelpunten maar namen het te gemakkelijk op en de riante kansen werden gemist.

Na de rust nam VSW eerst het initiatief maar wisten zij niet echt gevaarlijk te worden. BAS hield stand en nam het initiatief over wat resulteerde in een penalty wanneer Karst van Dijk stevig werd gevloerd bij binnenkomst in het strafschopgebied en aanvoerder Stefan Tolhoek de strafschop probleemloos benutte. Binnen twee minuten na de strafschop was de stand al 2-5. Meteen na de strafschop was namelijk de eerste aanval van VSW over rechts raak toen Jesper Claassen de voorzet verkeerd inschatte en de afronding eenvoudig was. En meteen na die aftrap was de eerste aanval meteen weer raak als dezelfde Jesper het goed maakt wanneer hij op rechts oprukt en de bal uitstekend aflevert bij de eerste paal bij Patrick Woud en een intikker voldoende bleek.

Op dat moment stonden er nog vijfentwintig minuten op de klok en werd het spel slordiger. Met alle moed probeerde VSW het nog steeds maar hoefde Sander Westdijk eenmaal reddend te handelen. In de 80e minuut zette Sam Lagerweij de 2-6 op het scorebord toen hij wederom na een mooie aanval de bal opnieuw van Patrick Woud ontving. Vervolgens mocht VSW nog eenvoudig afrondden in het strafschopgebied toen de vrije man de bal in het uiterste hoekje prikte; 3-6 en tevens de eindstand.

BAS stijgt een plaats naar de vierde positie. De concurrenten voor de derde plaats, Zwolsche Boys, Hatto Heim en Oene verloren. Swift'64 won ook en blijft in de ranglijst met een beter doelsaldo één plaats boven BAS.

Volgende week 20 april komt Hattem op bezoek op De Schelp om 14.30 uur.