BAS 1 - v.v. Hattem 1 : 3-1

BAS 1 3 - 1 (1 - 0) v.v. Hattem 1
20-4-2019, 14:30 uur

Op het gemak langs vv Hattem

De Parel Van De Polder had opnieuw trek in een overwinning en geen moment brachtten de Hattemenaren dat in gevaar. Het team van BAS onder leiding van trainer Arjen Bredewolt won eenvoudig op sportpark De Schelp met 3-1 (1-0) en pakte daarmee de derde plaats in de ranglijst terug.

In de 13e minuut opende aanvoerder Stefan Tolhoek de score na een prachtige diepe pass van Jesper Claassen. En na een half uur zou het absoluut niet vreemd zijn geweest als er minimaal nog twee doelpunten door BAS waren gemaakt. Maar die hele goede kansen werden gemist, waardoor vv Hattem voor rust nog een grote mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker te maken maar het schot verdween net over het doel van doelman Sander Westdijk. Het tweede doelpunt voor BAS bleef uit na opnieuw kansen voor de rust.

Na rust kregen de Hattemenaren nog weer de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar weet BAS de kansen vervolgens toch te benutten. In de 55e minuut benutte Sam Lagerweij zijn kans en stond de 2-0 eindelijk op het scorebord. In de 70e minuut is invaller Bas van Luenen ook goed voor een doelpunt en daarmee werd de wedstrijd beslist en kon de wedstrijd rustig af worden gewerkt. De Hattemenaren mochten nog wel iets terug doen en scoorden nog snel de 3-1 maar meer werd er niet toegestaan en werd dit tevens de einduitslag.
Hierdoor blijft de nacompetitie, waar zeker de 3e plaats in de ranglijst recht op geeft, binnen handbereik.

Trainer Arjen Bredewolt vertelt nadien "blij te zijn met het feit dat het team vanaf de nederlaag in Hulshorst niet meer door de ondergrens is gezakt. Iedereen heeft zich het systeem eigen gemaakt. En iedereen in het team gaat goed met elkaar om. We willen het nu al goede seizoen nog heel graag met iets tastbaars afsluiten en dat is nacompetitie. Deze groep verdient dat maar zal er nog keihard voor moeten werken in de laatste drie wedstrijden".

Jesper Claassen meent dat "het een terechte overwinning was hoewel het tempo niet zo hoog was door een wat droog veld en warme weersomstandigheden".
Op de vraag hoe hij het seizoen ervaart reageert hij als volgt: "Ik heb het erg naar mijn zin als rechtsback. Ik speel met veel meer vertrouwen doordat ik meer in het spel kom wat bij mij past. Toen we in een ander systeem ging voetballen kon ik mij zeker in de plannen van onze trainer vinden. De goede en positieve reacties van de supporters geven mij ook vertrouwen.
Desgevraagd geeft Jesper te kennen dat hij "geniet van de samenwerking met elkaar in het veld, dat we elkaar vaak gewoon de waarheid kunnen zeggen en daarna met zijn allen genieten van het bier in ons clubhuis. Iedereen wordt zoveel mogelijk betrokken bij het team en maken er onderdeel van uit. En door al deze dingen komen we met BAS 1 tot nu toe tot een goede prestatie".

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 11 mei, uit bij CSV'28 uit in Zwolle om 15 uur. Tussendoor wordt er wel op beide donderdagavonden geoefend en op donderdagavond 25 april is dat bij WVF in Westenholte (Zwolle).