BAS 1 - Zwolsche Boys 1 : 2-2

BAS 1 2 - 2 (1 - 2) Zwolsche Boys 1
18-5-2019, 14:30 uur

BAS grijpt punt en speelt voor promotie

Nog één punt hadden de Biddinghuizenaren nodig om de nacompetitie veilig te stellen. Dat moest thuis gebeuren tegen de Zwolsche Boys terwijl zij bij winst ook nog mee zouden doen. BAS sloeg die aanval in een sportieve wedstrijd af en knokte zich verdiend naar dat gelijkspel. Het werd 2-2 (1-2).

Meteen in de openingsfase haalde aanvoerder Stefan Tolhoek net buiten het strafschopgebied uit en tikte de doelman deze bal uit de kruising. De Zwollenaren waren meteen gewaarschuwd, de Biddinghuizenaren wilden vandaag die ene punt. De Zwollenaren lieten de hele wedstrijd duidelijk zien die laatste strohalm voor de nacompetitie te willen pakken en dat leverde tot de slotfase van de tweede helft een gelijkopgaande strijd op.

BAS opende de score in de 18e minuut toen Patrick Woud op links goed doorzette en de bal vanaf de achterlijn voortrok het strafschopgebied in waar Luiz Fidom bekeken afrondde; 1-0. Maar slechs drie minuten later stond de gelijkmaker op het bord met één van de mooiste doelpunten in de derde klasse C, dat kon niet anders met zo'n prachtige omhaal in het strafschopgebied na een voorzet van rechts; 1-1. Er was vervolgens nog een levensgrootte kans voor Patrick Woud. Zo'n eentje waarbij je het doelpunt al gaat tellen maar de bal werd door een verdediger van de lijn getikt.

De slotfase van de eerste helft brak aan en de Zwolsche Boys wisten de druk hoog op te voeren en BAS had even niet het antwoord. Vanaf links dribbelden ze het strafschopgebied binnen en mochten ze de bal er bij de tweede paal intikken; 1-2 en tevens de ruststand.

Er volgde een mooie en spannende strijd in de tweede helft. BAS werd gered toen een vrije trap frontaal op de paal landde en beide doelmannen hadden een redding in huis waarbij die van Sander Westdijk cruciaal was om de Biddinghuizenaren in leven te houden. De mannen van hoofdtrainer Arjen Bredewolt en assistent trainer Gerjan Westerhof pakten dat moment goed op en met veel inzet en de wil om dat punt binnen te slepen was BAS veel op de helft van de Zwolsche Boys.

In de 79e minuut was het dan ook raak toen David van Dijk Patrick Woud vond op twintig meter van het doel. Patrick Woud haalde uit met effect en via de paal krulde de bal in het doel; 2-2. Een spannend slot zonder veel kansen volgde. Sam Lagerweij kwam nog een teenlengte tekort voor de winnende. En BAS was standvastig en gaf geen kansen meer weg.

Chapeau voor het hele team! De kans voor een zeer verdiende plaats in de nacompetitie is nu gegrepen!
Ook Swift'64 is officieus zeker van dit toetje.

Volgende week op naar sc Rouveen voor de laatste competitiewedstrijd. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt en kan ook nog de periodetitel worden behaald.