SC Rouveen 1 1 - 2 (1 - 0) BAS 1
25-5-2019, 14:30 uur
Sportpark Rouveen, Korte Kerkweg 22 Rouveen

BAS troeft SC Rouveen af en pakt periodetitel

In de laatste wedstrijd van het seizoen won BAS 1 geslepen van een frivool SC Rouveen. In de rust was de stand nog 1-0 maar BAS wist de achterstand om te buigen naar 1-2 winst. Dit leverde de periodetitel op en de derde plaats op de eindranglijst.

Leander Touw en Thomas de Gier startten vanaf het begin. Een paar spelers kregen rust om fit aan de nacompetitie te kunnen starten. De Biddinghuizenaren hadden de eerste helft veel moeite met de gedreven en frivool spelende jonge spelers van Rouveen en stonden veel onder druk. BAS was toch niet kansloos in de eerste helft met mogelijkheden voor Walid El Achak en Sam Lagerweij. Toch kreeg SC Rouveen gezien het spel en de betere kansen terecht de voorsprong in de 18e minuut toen ze uit de hoekschop direct scoorden; 1-0.
Jesper Claassen viel nog uit vanwege een stevige nekblessure na een vervelend aflopend duel.

In de tweede helft ontregelde BAS gedreven het spel van SC Rouveen. Wanneer zij dan oprukten stuitten zij daar op een goed georganiseerde verdediging waar David van Dijk in goede vorm verkeerde.

In de 60e minuut viel BAS over de rechterflank aan en Leander Touw had de goede voorzet in huis. Sam Lagerweij was er als de kippen bij vlak voor de doelman en tikte de bal binnen; 1-1. In de 64e minuut was het weer raak. Opnieuw was de assist van Leander Touw vanaf rechts. De Rouveense verdediger kreeg bij de eerste paal de bal niet onder controle en via zijn hoofd kwam de bal bij Mike Geres bij de tweede paal. Die kopte hij feilloos in; 1-2.

Rouveen probeerde het nog maar gevaarlijk worden was er niet echt meer bij, ze werden geslepen en gedreven van het lijf gehouden. Sander Westdijk tikte nog wel een bal tot hoekschop. De twee grootste kansen in de tweede helft waren juist voor BAS via Patrick Woud en Mike Geres. De 1-2 werd uiteindelijk ook de eindstand.

Zo werd de competitie waardevol afgesloten door het vlaggenschip! De verwachtingen van een ieder voor het seizoen zijn overtroffen.

Komende zaterdag start de nacompetitie met een wedstrijd uit bij FC Zutphen!