BAS 1 6 - 1 (3 - 0) SEH 1
Vriendschappelijke wedstrijd
28-2-2019, 20:00 uur

BAS veegt SEH van de mat

Afgelopen donderdagavond was het vlaggenschip van BAS Voetbal thuis in een oefenduel veel te sterk voor SEH uit Heerde. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk 6-1. Walid El Achak opende de score gevolgd door Mike Geres en een eigen doelpunt in de eerste helft en na de rust scoorde aanvoerder Stefan Tolhoek, en Thomas de Gier deed dat zelfs twee keer.

De basis werd toch wel gelegd door de gedrevenheid en het spelplezier waarmee de wedstrijd werd gespeeld. Ook de invallers draaiden goed mee in het team en gingen mee in het tempo van de wedstrijd. Zo legde Bas van Luenen regelmatig de bal klaar voor de afwerking of had zelf grote kansen, was Leander Touw eveneens dreigend als back speler aanwezig en schoot invaller Thomas de Gier tweemaal raak.

Voor de rust kreeg SEH een enkele kans in de schoot geworpen maar werd niet afgerond. Twee uitgespeelde kansen werden wel benut door Walid El Achak en Mike Geres; 2-0. Stefan Tolhoek trof vervolgerns de paal hard en de bal gaat via een verdediger in het doel; 3-0. Ondanks nog meer kansen voor BAS werd er gerust met deze stand.

SEH speelde na de rust opportunistischer en kreeg ook kansen. Op aangeven van Bas van Leunen had Stefan Tolhoek een mooie stiftbal in huis; 4-0. Balverlies van BAS in de 63e minuut op het middenveld wordt bekwaam afgestraft en het schot verdwijnt onhoudbaar in de verre hoek; 4-1.
Na de 5-1 en 6-1 van Thomas de Gier zette SEH toch nog aan maar had doelman Jorrit Doorman ook zijn twee reddingen in huis en trof SEH het houtwerk. BAS had echter nog acht goede kansen in de tweede helft maar hield het bij de 6-1.