Vriendschappelijke wedstrijd
25-4-2019, 20:00 uur
De Weide Steen, Stinsweg 15 Zwolle

Goed geoefend tegen WVF ondanks verlies

Twee weken lang is er geen competitie en derhalve werd er donderdagavond geoefend tegen 2e klasser WVF. Er werd met 2-1 verloren maar het was goed om te zien dat het vlaggenschip van BAS zijn mannetje goed stond.

Veel spelers kregen speelminuten zoals Leander Touw, Bas van Luenen, Thomas de Gier, Jorrit Doorman en Martijn Boer. Mike Geres, Tom Drent en David van Dijk waren geblesseerd of werden uit voorzorg aan de kant gehouden. Mike Geres hoopt het slot van de competitie nog mee te maken.

WVF bleek een degelijke ploeg, goed georganiseerd en sterk in de duels. Dat is even andere koek. Toch deden de Biddinghuizenaren er niet voor onder en kregen zelfs meer kansen.
In de 30e minuut openden de Zwollenaren de score uit een rebound van een afgeslagen hoekschop. Dit na twee kansen voor Patrick Woud en Luiz Fidom. Het doelpunt viel ook in een sterkere fase van WVF en BAS kwam er moeilijk onderuit. Verdedigend verstond BAS goed zijn mannetje waardoor het grote gevaar uitbleef. WVF deponeerde de bal nog wel een keer op de lat.
BAS kwam beter in het spel, zeker het laatste half uur. En na kansen voor Rick Aernaudts, Sam Lagerweij en Luiz Fidom kwam in de 75e minuut de terechte gelijkmaker van Patrick Woud. Hij ontfutselde de bal bij de keeper die te laat de bal onder controle kreeg. Sam Lagerweij ontving de bal en gaf weer de assist voor Patrick Woud die de hoek kon uitkiezen; 1-1.

Ondanks de laatste goede fase van BAS met kansen voor aanvoerder Stefan Tolhoek, schot net naast, en Patrick Woud voorlangs, zijn het de Zwollenaren die de spaarzame kans in het slot wisten te verzilveren. Een splijtende dieptepass werd door de rappe spits in de 87e minuut behendig langs doelman Jorrit Doorman geschoven. Dit nadat WVF ook de lat opnieuw trof. Deze 2-1 werd de eindstand.

Op donderdagavond 2 mei om 20 uur oefent BAS opnieuw en dan thuis tegen 2e klasser VSCO.