BAS 1 3 - 3 (2 - 1) VSCO '61 1
Vriendschappelijke wedstrijd
2-5-2019, 20:00 uur

Slechts gelijk tegen VSCO

Wederom oefende BAS tegen een tweedeklasser en ditmaal op Sportpark De Schelp tegen VSCO uit Oosterwolde en het werd 3-3 (2-1).

De Biddinghuizenaren hadden veel kansen en het betere van het spel maar de Oosterwoldenaren waren efficiënter.

BAS nam gelijk het initiatief en combineerde vlot en VSCO vond er tot hun frustratie voor de rust geen antwoord op. In de 9e minuut werd de score door een eigen doelpunt van VSCO geopend. De bal werd vanaf rechts het strafschopgebied ingebracht en Bas van Luenen stichtte genoeg verwarring bij zijn duel dat de bal via een verdediger in het doel verdween; 1-0. BAS zette door en krijgt kansen op meer. Toch benutte VSCO een hoekschop goed door die bij tweede paal van dichtbij in te koppen; 1-1. Het is dan halverwege de eerste helft. Maar vrijwel meteen pakten de Biddinghuizenaren weer de voorsprong na een fraaie aanval door het midden. Rick Aernaudts heeft de goede steekpass op Luiz waarbij aanvoerder Stefan Tolhoek een handig overstapje deed; 2-1. Ondanks verschillende goede kansen voor BAS was dat de ruststand en druipten de Oosterwoldenaren mopperend af naar de kleedkamer.

Na de rust liet VSCO wat meer van zichzelf zien. En in eerste instantie leverde dat nog geen gevaar op. BAS miste wederom juist zijn kansen om de voorsprong uit te bouwen. De Oosterwoldenaren laten dan halverwege de tweede helft iets zien van hun kunde en in drie minuten maakten ze twee fraaie intikkers uit verzorgde aanvallen; 2-3. Ondanks de even grotere dreiging van VSCO pakte BAS het goed op. Op links rondde Patrick Woud fantastisch af nadat hij zelf kwam opstomen op links. Vanaf dichtbij de achterlijn en na de keeper te zijn gepasseerd, krulde hij de bal naar binnen; 3-3. VSCO raakte nog de paal maar kon niets meer aan de einduitslag veranderen.

Nu weer op naar het vervolg van de spannende competitie op 11 mei om 15 uur bij CSV'28 in Zwolle.