CSV '28 1 1 - 4 (1 - 2) BAS 1
11-5-2019, 15:00 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

Poleposition BAS na zakelijke winst op CSV

In Zwolle won BAS met veel enthousiaste supporters, met duidelijke cijfers 1-4 (1-2) van CSV'28 en omdat de beide concurrenten Swift'64 en Zwolsche Boys de punten lieten liggen voor de derde plaats en DSV'61 voor de derde periode, is er een hele grote stap gezet voor het toetje, de nacompetitie.

Voor de Zwollenaren was deze wedstrijd van groot belang om in leven te blijven in de derde klasse. Dat was ook te merken gedurende de wedstrijd want in fases pakten ze het initiatief maar de Biddinghuizenaren gaven onder leiding van aanvoerder Stefan Tolhoek geen krimp, verdedigde in die fases goed, bleven geloven in eigen kunde en namen het initiatief telkens over. Daarbij beloonden zij zichzelf door doelpunten te maken.

Het duurde wel een tijdje in de eerste helft alvorens BAS echt zijn draai had gevonden. In de 33e minuut opende Walid el Achak op rechts naar Luiz Fidom en had hij de goede voorzet waarbij Sam Lagerweij vanuit de lucht de bal knap en ineens in het doel werkte; 0-1. CSV'28 wist toch snel op gelijke hoogte te komen. Op links mocht de aanval doorgaan omdat de scheidsrechter het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter negeerde en werd de bal voorgezet en midden voor het doel door Mike Frederiks ineens afgewerkt; 1-1. BAS wist de boosheid omtrent het buitenspel op een goede manier om te zetten door meteen gedreven op zoek te gaan naar de voorsprong en dat gebeurde ook rap. In de 44e minuut, drie minuten na de gelijkmaker was het Luiz Fidom die deze keer vanuit een vrije trap de bal hard en strak het strafschopgebied in jaagde en kon Jesper Claassen er bij de 2e paal zijn voet tegen aan zetten; 1-2 en de rust brak aan.

CSV'28 kwam goed de kleedkamer uit. BAS bleef daarbij dreigend. In het eerste kwartier na de rust kregen de Zwollenaren twee kansen voor de gelijkmaker maar doelman Sander Westdijk stond op de goede plaats en Art Drent was later alert bij de paal en via zijn actie en de paal werd er gered. In de 68e minuut bediende doelman Sander Westdijk op links Sam Lagerweij waarbij de verdediger van CSV'28 de bal door liet schieten via zijn hoofd. Sam Lagerweij was alert en draafde op het doel af en van dichtbij passeerde hij de keeper met zijn schot; 1-3.

De Zwollenaren gaven zich nog steeds niet gewonnen maar de Biddinghuizenaren hielden goed stand. Sander Westdijk had nog een uitstekende redding in huis. BAS beloonde zich in de 77e minuut met een vierde treffer waarbij Luiz Fidom wederom was betrokken en deze keer was hij de degene die scoorde. Patrick Woud legde daarbij de bal via de borst voor zijn voeten en luizig haalde Luiz Fidom uit in het uiterste hoekje; 1-4 en tevens de eindstand.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op de nummer vier Swift'64 en zes punten voorsprong op de nummer vijf Zwolsche Boys. Deze laatste komen zaterdag naar Sportpark De Schelp om 14.30 uur.
In de derde periode staat BAS er wederom goed voor.

Opvallend is de rol van Sander Westdijk in deze fase van de competitie. Zijn keeperswerk gaat namelijk niet vanzelf want het ging gepaard met pijnlijke grimassen. Maar hij staat er als het nodig is. Redenen genoeg om deze man van Onze Club is te laten reageren na de wedstrijd met de volgende vragen:

Hoe vond je ons spel vandaag?
Vandaag speelden we niet onze beste wedstrijd. Gelukkig kwamen we op voorsprong maar jammer genoeg door een fout van de scheidsrechter komen ze snel op gelijke hoogte. Maar verder hebben we geen problemen gehad met CSV'28 en konden we snel afstand van ze nemen.