BAS 1 - VIOS V. 1 : 2-4

BAS 1 2 - 4 (1 - 2) VIOS V. 1
25-9-2021, 14:30 uur

Gehavend BAS zet slechte reeks voort

BAS is de competitie begonnen met wederom een nederlaag. Na een voorbereiding waarin de resultaten uitbleven, staat het vlaggenschip van BAS ook na de eerste competitieronde nog met lege handen. Afgelopen zaterdag moest het zijn meerdere erkennen in VIOS, die dik verdiend de punten mee terug nam naar Vaassen. Het werd op het hoofdveld in Biddinghuizen liefst 2-4.

BAS zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met uitblijvende resultaten en talloze blessures is de voorbereiding van BAS verre van ideaal gebleken. Met blessures van Claassen, Geres en Grafhorst en een niet wedstrijdfitte van Luenen was het wederom puzzelen voor trainer Bredewolt. BAS begon de wedstrijd met Westdijk tussen de palen. Touw, Boer, D. van Dijk en K. van Dijk vormden de achterhoede. Op het middenveld moesten Gertsen, Aernaudts, Wubs en Tolhoek het spel gaan maken en voorin startten Schaap en Stegeman. Een competitiedebuut voor laatstgenoemde, welke hij nog zou bekronen met een doelpunt.

BAS begon de wedstrijd, zoals wel vaker het geval is de laatste periode, slap. VIOS was feller, scherper en duidelijk gekomen met de intentie om te strijden voor de drie punten. Het liet BAS in eerste instantie aan de bal en zakte diep in tot op eigen helft. In de counter wist het vervolgens meermaals gevaarlijk te worden via een goede crosspass. Zo ook al vroeg in de eerste helft. Een mooi opgezette aanval werd verlegd naar de rechterkant. De bal kwam voor en waar het schot in eerste instantie nog geblokt kon worden, was het in de rebound raak: 0-1.

Na de matige start leek de thuisploeg zich wat te herpakken. Een goede periode werd echter ruw verstoord door een merkwaardige beslissing van scheidsrechter Frei. De rechtsbuiten van VIOS kwam gevaarlijk door over de flank en liet zich geheel vrijwillig vallen. Tot ieders verbazing blies de scheidsrechter op zijn fluit en wees hij naar de stip. De penalty was aan de spits van VIOS wel uitbesteed en werd dan ook prima binnengeschoten: 0-2.

BAS moest wederom de rug rechtten, maar het zelfvertrouwen was ver te zoeken. Slordig in de passing, weinig initiatief en creativiteit met als resultaat dat BAS vrijwel niks klaar wist te spelen. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een vrije trap op een meter of 30 voor de goal. Wubs besloot de bal in één keer voor te zetten en bij de tweede paal was het K. van Dijk die de bal terug wist te brengen. Stegeman was voor zijn man gekropen en kon de bal binnenkoppen. Een welkome meevaller voor de mannen van Bredewolt, die ineens tegen een niet onoverbrugbare achterstand aankeken in de rust: 1-2.

Na rust was het BAS dat het spel bepaalde. De roodhemden kwamen erg goed uit de kleedkamer en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Het leek wachten op de 2-2, maar deze fase van goed voetbal kwam abrupt tot een eind toen de rechtsbuiten van VIOS een actie inzette op de rechterkant. Twee mannen van BAS was niet genoeg om hem te stoppen en met zijn linkervoet krulde hij de bal prachtig in de verre hoek. Westdijk kansloos en 1-3. Een mokerslag voor de thuisploeg, wiens harde werk voor niets leek te zijn geweest.

Na de 1-3 leek het verzet van BAS wel gebroken. VIOS zag weer meer van de bal en de mannen uit Biddinghuizen leken geen plan meer te hebben om hier nog wat te gaan halen. Het was dan ook de uitploeg die de vijfde goal van de middag wist te maken. Na een matige dieptebal, gevolgd door onnodig balverlies, was het VIOS dat via een scherpe counter de 1-4 maakte. Game over.

Vijf minuten voor tijd kreeg BAS nog een penalty wegens een handsbal. Tolhoek wist deze kans te benutten, maar het mocht allemaal niet meer baten. BAS ging wederom onderuit en mag zich op gaan maken voor een zwaar seizoen.

Volgende week spelen de mannen van Bredewolt uit, in en tegen Rouveen. Rouveen speelde zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk tegen HTC. Aanvangstijd 14:30. Tot dan!