Bekerwedstrijd
24-11-2001
Sportpark Ceintuurbaan, Ceintuurbaan 2 Zwolle

Verlies met opgeheven hoofd

BAS 1 verloor vandaag met 2-0 van Be Quick 28 uit Zwolle. Ondanks het verlies kon de ploeg van trainer Kragt met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Vooraf sprak de trainer van Be Quick de woorden dat zijn team vandaag minimaal met 7 of 8-0 zou moeten winnen, gezien het feit dat BAS 1 uit de 3e klasse komt. BAS weigerde hier echter aan mee te doen, en speelde een verdienstelijke pot.

Aan het begin van de wedstrijd was het wel direct duidelijk welk van de 2 clubs normaal in de hoofdklasse acteert. Het tempo lag bijzonder hoog en de vele positie wisselingen voorin en op het middenveld maakte het er voor het team van BAS niet eenvoudiger op. De kansen in de eerste helft waren dan ook hoofdzakelijk voor Be Quick. Vooraf had trainer Kragt zijn mannen voorgehouden om te proberen zo lang mogelijk de nul achterin te houden. Dit doel werd in de 7e minuut door Be Quick echter al om zeep geholpen. Een prachtige pass van achteruit werd door de doorgeschoven centrale middenvelder meegenomen en hij liet doelman Jaco Schaap eenvoudig kansloos. BAS liet het hier echter niet bij zitten en herpakte zich wonderbaarlijk snel. Vooral organisatorisch stond het goed bij BAS. Rolf de Jong had vanwege de schorsing van Tino Bies, en vanwege zijn goede spel van de dinsdag avond, een basis plaats gekregen. Hij liet duidelijk zien dat deze keuze niet onterecht was. De linksbuiten van Be Quick kon ook weinig de achterlijn halen. De keren dat dit wel lukte was het ook direct gevaarlijk voor het doel van Schaap. Maar door het sterke keeperswerk van de man van de wedstrijd ging BAS rusten met een 1-0 achterstand.

In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Be Quick maakte duidelijk het spel, maar had aan scherpte enigszins ingeboet, waardoor BAS iets meer aan voetbal toe kwam. Wel was het Be Quick dat de meeste kansen kreeg, maar elke keer weer de doelman van BAS op zijn weg vond. Door het uitblijven van de 2-0 begon bij BAS toch voorzichtig het idee van een kleine stunt in het achterhoofd op te komen. In de 70 ste minuut was het eindelijk BAS die iets van zich liet zien. Gerjan Westerhof ontving een lange pass van Gerben van de Bos en zette met een beweging knap voor op de inkomende Hans Custers. De keeper van Be Quick stond echter op de juiste plek.

LEFT170http://www.basvoetbal.nl/fotos/bequick-bas/bequick-bas-02.jpg160Verdediging van BAS is alert maar onvoldoende om tegentreffers te voorkomen.Door deze kans begon BAS te geloven in de mogelijkheid van een kleine stunt. Groot was dan ook de teleurstelling toen de scheidsrechter in de 75ste minuut Be Quick, volledig onterecht, een penalty toekende. Jelle Sybesma zette inderdaad een sliding in maar zonder de speler van Be Quick te raken, stortte deze kermend ter aarde. De strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Schaap, maar op de rebound had ook hij geen antwoord.

Trainer Kragt was na de wedstrijd zeer tevreden. "Het doel van vandaag was om te laten zien dat BAS een eigen gezicht heeft, en dat we daadwerkelijk wel kunnen voetballen", aldus trainer Kragt. Op de vraag of we ons nog zorgen moeten maken over BAS en de competitie, vertelde hij: "Ik heb er absoluut vertrouwen in. Het is gewoon allemaal inherent aan een nieuwe trainer met een ander voetbal idee. Als we het spel van de afgelopen weken doorzetten, zal BAS alleen nog maar klimmen".

Indien trainer Kragt de ploeg inderdaad op de ingeslagen koers door kan laten gaan, kan er volgende week met een gerust hart afgereisd worden naar Hierden.