BAS 1 3 - 4  Olde Veste'54 d' 1
Vriendschappelijke wedstrijd
26-1-2002

BAS 1 blameert in 2e helft

BAS 1 verloor afgelopen zaterdag met 3-4 van d'Olde Veste uit Steenwijk. Een goede eerste helft werd teniet gedaan door een dramatische 2e helft. Een 2-0 voorsprong veranderde in een 3-4 nederlaag.

Voor de wedstrijd was iedereen positief, en terecht. Vorige week werd verdienstelijk geoefend tegen ASC uit Dalfsen. De stijgende lijn van voor de winterstop leek zich dan ook door te zetten.

Goede eerste helft
BAS ging goed uit de startblokken. Door de afwezigheid van Marco Lek, startte Iven van Velde achter de spits. Herman Stegeman vormde samen met Tino Bies het centrum van de achterhoede. Duidelijk was te merken dat de ideeen van trainer Egbert Kragt steeds beter uit komen. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week, was het baltempo een stuk hoger, waardoor er kansen genoeg gecreeerd werden. In de 5e minuut was het Jelle Sybesma die na een pass van Tino Bies voor langs schoot. Even later was het Gerjan Westerhof die net te kort kwam bij een voorzet van Jelle Sybesma. Maar duidelijk was wel dat BAS de overhand had en dat het niet lang zou duren voordat het doelpunt zou vallen.

In de 25ste minuut was het dan ook zover. Na nog diverse kansen gecreerd te hebben via Frank van Dekken, Gerjan Westerhof en Iven van Velde, zorgde een voorzet van Hans Custers voor paniek in de defensie van d'Olde Veste. Gerjan Westerhof was snel bij de bal, maar voordat er tot een schot overgegaan kon worden, tikte de verdediger de bal met de hand weg. De uitstekend leidende Geert van Rijbroek floot terecht voor een strafschop. Jaco Schaap kende geen genade en schoot de bal keihard langs de doelman. BAS bleef echter niet tevreden achterover hangen, maar schakelde nog een tandje bij. Snel positiespel zorgde weer voor diverse kansen van o.a. Westerhof en Sybesma. Uiteindelijk was het een vrije trap van Westerhof die voor de 2-0 zorgde. Vanaf links werd de bal hard voorgebracht bij de eerste paal. Frank van Dekken was dermate aanwezig, waardoor de verdediger de bal ongelukkig raakte en de 0-2 op het scorebord zette.

Dramatische 2e helft
In de 2e helft was BAS geen schim meer van de ploeg die met overtuigend voetbal Olde Veste op een 0-2 achterstand had gezet. Trainer Kragt wisselde in de rust een twee-tal spelers. Door de eventuele afwezigheid van doelman Schaap keepte Martijn Dekker in de 2e helft. Verder nam Gerben van de Bos de plaats in van Tino Bies. Onduidelijkheid in vooral de achterhoede zorgde ervoor dat het spelpeil van BAS daalde naar een dramatisch nivo. Olde Veste zorgde door fout in de verdediging al snel voor de 2-1. Toen Gerjan Westerhof na een pass van Jelle Sybesma de 3-1 binnentikte leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Hierna was het echter een groot foutenfestival binnen het team van BAS. Passes kwamen niet meer aan, er werd niet meer doorgeschoven van achteruit en Olde Veste vond hierdoor in een keer simpel de vrije man op het middenveld. Snel werd het 3-2, een onnodig weggegeven vrije trap zorgde voor de 3-3 en om het beeld compleet te maken, gaf BAS compleet onnodig de 3-4 weg. Aan het eind van de wedstrijd zorgde Jelle Sybesma, na een pass van Iven van Velde nog bijna voor de 4-4, maar de kansen waren vandaag niet aan hem besteed en zo verloor de ploeg van Egbert Kragt volledig onnodig met 3-4 van Olde Veste.

Geen commentaar
Trainer Kragt wilde na de wedstrijd weinig zeggen. "De eerste helft werd er goed gevoetbald, en kwamen we steeds dichter bij het nivo wat ik nastreef", aldus Kragt. Op de vraag of hij misschien een schuldige aan zou willen wijzen voor het falen in de 2e helft deed hij geen uitspraak, en vertelde hij. "Op dit moment ben ik nog teveel bezig met de wedstrijd en daarom wil ik geen uitspraak doen over de wedstrijd, gooi het maar op verkeerde wissels of zo, ik heb geen commentaar".

Voor de supporters en de spelers van BAS is het te hopen dat volgende week tegen 't Harde het team zo presteert als in de eerste helft. In ieder geval heeft trainer Kragt nog een hoop te doen om alle kopjes weer de juiste kant op te krijgen.