Teuge SP 1 1 - 0  BAS 1
6-4-2002
De Dulmer, De Zanden 92 Teuge

BAS dieper in degradatiezorgen

BAS verloor zaterdag in en tegen Teuge met 1-0. De ploeg had de eerste 20 minuten het betere van het spel, maar kon de kansen niet omzetten in doelpunten. Door het resultaat van afgelopen zaterdag blijft BAS op de 12e plek.

Afgelopen zaterdag moest trainer Kragt een flink aantal spelers missen. Berrie Kollen wegens een schorsing, Menno Slump vanwege een blessure en Erwin Muller en Marco Lek ivm een korte vakantie. Toch leek er in de eerste 20 minuten geen vuiltje aan de lucht. Teuge werd goed vast gezet op eigen helft en BAS creeerde kansen. Jelle Sybesma zette voor maar Gerjan Westerhof kreeg zijn voet helaas niet achter de bal. Diezelfde Westerhof kreeg na 15 minuten spelen de grootste kans uit de eerste helft. Een goede voorzet van Hans Custers werd door Westerhof in de handen van de keeper gekopt. Na 20 minuten kwam Teuge beter in de wedstrijd, of eigenlijk werd ze in de wedstrijd geholpen door BAS. De ploeg leek zich op dat moment geen raad te weten met het 4-4-2 systeem dat Teuge hanteerde. De 4e middenvelder van Teuge kon regelmatig zowel links als rechts in de aanval op duiken. Deze middenvelder zorgde dan ook in de 35ste minuut voor de onverdiende 1-0 voorsprong door de bal vanaf de linkerkant van het veld in de korte hoek binnen te schieten.

Weinig bezieling
In de 2e helft tapte BAS niet echt uit een ander vaatje. De ploeg leek niet vooruit te willen. Te weinig persoonlijke duels werden gewonnen en de beste kansen waren voor Teuge. Hans Custers en Gerjan Westerhof incasseerden allebei een gele kaart wegens een stevige overtreding en wegens babbelen. Ditzelfde duo zorgde voor een korte opleving bij BAS. Een goede steekbal van Hans Custers, Gerjan Westerhof omspeelde de keeper, maar schoot in het zijnet. BAS leek in te storten en Teuge kreeg duidelijk de betere kansen. Goed keeperswerk van doelman Schaap voorkwam echter een grotere achterstand. In de laatste 5 minuten was BAS plotseling wel in staat om druk te zetten voorin en zorgde de meegekomen Schaap nog bijna voor de gelijkmaker. Toen een vrije trap van Iven van Velde op de lat ging en de daaropvolgende scrimage voor het doel geen goal opleverde, was het gedaan en bleven de 3 punten in Teuge.

Dunner draadje
“Tja wat moet je ervan zeggen”, reageerde trainer Kragt, hij vervolgt: “Goed was het absoluut niet. De beleving was ver beneden peil. Al moet ik de A-junioren: Richard Bies en Barry van Someren een compliment geven want voor hen was het natuurlijk helemaal zwaar”. Op de vraag of het draadje naar de 3e klasse nu niet heel dun is, antwoorde hij: “Inderdaad het is dun, maar de jongens moeten niet vergeten dat het draadje er nog wel degelijk is. Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen en dus 15 punten te verdelen, het kan nog alle kanten op”.

Volgende week staat de uitwedstrijd naar VIOS op het programma. Een loodzware wedstrijd waarin 3 punten gehaald moeten worden. In ieder geval zijn Marco Lek en Erwin Muller dan weer van de partij.