BAS 1 - Oene 1 : 3-0

BAS 1 3 - 0  Oene 1
4-5-2002

BAS doet goede zaken

BAS deed zeer goede zaken en won thuis met 3-0 van Oene. De concurrentie verspeelde punten waardoor BAS boven de streep staat en volgende week klassebehoud af kan dwingen.

Never change a winning team en dat deed trainer Kragt dan ook niet. BAS startte in de zelfde samenstelling als tegen Hierden. De wedstrijd van 2 weken terug had BAS duidelijk een stuk vertrouwen gegeven. LEFT170http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-oene/bas-oene-5.jpg160Kleine kansen voor BASVertrouwen wat vooral uitgestraald wordt door het verdedigingscentrum Henk Christiaanse en Herman Stegeman. Hierdoor speelt ook het middenveld en dus weer de voorhoede een rustigere wedstrijd. Het balbezit van BAS leidde tot goede combinaties en een aantal kleine kansen voor Berrie Kollen en schoten van Gerjan Westerhof.

Hard spel
Het feit dat BAS voetballend de betere ploeg was, zorgde bij Oene voor de nodige frustratie en hard spel. Marco Lek werd binnen 5 minuten 2x getorpedeerd. Aangezien de dader 2x geel kreeg voor deze 2 overtredingen, kon hij met rood vertrekken. Diezelfde Marco Lek zorgde uiteindelijk voor 1-0. Zijn voorzet vanaf links draaide zomaar binnen bij de 2e paal en zo ging BAS rusten met een dikverdiende 1-0 voorsprong. Waar een 1-0 voorsprong voor rust zou moeten zorgen, kwam BAS de 2 helft niet overtuigend uit de startblokken. Paniekerig voetbal van achteruit zorgde voor onrust. Toen Henk Christiaanse dan ook nog eens met rood kon vertrekken wegens het neertrekken van een doorgebroken speler, leek BAS rijp voor de gelijkmaker. Niets was echter minder waar. BAS bleef de ruimte zoeken en werd uiteindelijk beloond. In de 80ste minuut zorgde een actie van Berrie kollen voor een puntgave voorzet bij de 2e paal waar Jelle Sybesma simpel de 2-0 binnen kon tikken. RIGHT170http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-oene/bas-oene-7.jpg160Blijdschap na de 3-0

Waar het publiek voor de winter nog regelmatig het Bobby George maakt die goal kon aanheffen bij het scoren van Gerjan Westerhof, was het na de winterstop erg stil geweest. Groot was dan ook de ontlading bij speler en publiek toen de goed pass van Erwin Muller er voor zorgde dat Gerjan Westerhof in de 88ste minuut de 3-0 binnen kon schieten.

Zeer tevreden
Trainer Kragt was na afloop zeer tevreden. "Je ziet dat de jongen meer vertrouwen krijgen, vertrouwen waardoor ze bij vlagen goed voetbal lieten zien vandaag", aldus Kragt. Die er aan toevoegde: "Volgende week Prins Bernhard uit. Tja, die kunnen in theorie nog klassebehoud afdwingen, dus dat zal moeilijk genoeg worden al hebben wij aan een punt genoeg, we zullen zien."

Bekijk de foto's van BAS - Oene

Volgende week speelt BAS tegen Prins Bernhard in Uddel. De aanvang van de wedstrijd is 14.30