BAS 1 3 - 1  KCVO 1
Bekerwedstrijd
20-10-2001

BAS behaalt overtuigende 3-1

Op overtuigende wijze won BAS vanmiddag voor de beker tegen KCVO uit Vaassen. Man van de wedstrijd Gerjan Westerhof maakte alle treffers voor BAS.

BAS begon niet sterk aan de bekerwedstrijd. Er leek wel beleving te zijn bij de spelers, maar veel verder dan hard werken kwam BAS niet. Dat de bezoekers al vroeg de leiding in de wedstrijd brutaal namen, was dan ook niet verwonderlijk. Toch heeft dit BAS alleen maar goed gedaan. De ploeg ging met meer overleg spelen en scoorde al snel de gelijkmaker. Berie Kollen gaf laag voor; Gerjan Westerhof had de hoek voor het uitkiezen.

LEFT200http://www.basvoetbal.nl/fotos/bas-kcvo/bas-kcvo-06.jpg200BAS 3 Hooligans vieren de 2-1 uitbundigTien minuten na de gelijkmaker, zag trainer Egbert Kragt eindelijk de stukjes van de tactische voetbalpuzzel op de juiste plaats vallen. Gerjan Westerhof omspeelde handig de keeper uit een dieptepass en scoorde de 2-1 en zijn tweede van de middag - dit tot grote vreugde van de vele supporters bij BAS. Nog voor de rust leek het erop dat Westerhof de hattrick (of Pat-rick voor de liefhebbers) compleet zou maken. En verkeerde uittrap van de keeper kon hij bijna afstraffen. Helaas voor de uitbundige menigte verdween zijn inzet naast het doel.

Onrustiger spel
Na de rust pakte BAS de wedstrijd niet al te goed op. Het spel was minder verzorgd en steeds vaker moesten de verdedigers van BAS op hardere manier ingrijpen.

Herman Stegeman en Gerben van de Bosch, het centrale duo vandaag, bleven echter steeds aan de goede kant van de schreef - hen bleef de gele kaart bespaard.
Ook opbouwend kwam BAS steeds minder goed in de wedstrijd. Vele passes belandden over de zijlijn en voorin kon de bal niet goed genoeg gecontroleerd worden. Gelukkig voor BAS had KCVO grote moeite om het minder verzorgde spel van BAS om te zetten in kansen. Keeper Jacco Schaap hoefde nauwelijks in te grijpen. Even leek het er zelfs op dat de wedstrijd uit de hand zou lopen. De overtredingen over en weer werden steeds grimmiger en vaak bleef het niet bij gewone overtredingen. Drie keer greep de niet al te sterk fluitende arbiter naar zijn borstzak in het nadeel van BAS. Gerjan Westerhof (praten), Menno Slump (duwen tegenstander) en Berrie Kollen (overtreding) kregen de gele prent.

Juist op het moment dat de wedstrijd op een fysiek hoogtepunt dreigde te komen, besliste Gerjan Westerhof de wedstrijd. Met zijn derde van de middag (opnieuw uit een pass van Berrie Kollen) verloren de bezoekers de moed.

Leuk voor de reserves was hun debuut in BAS 1. Barry van Someren viel 20 minuten voor tijd in voor Frank van Dekken en speelde een goede wedstrijd op de linksbuiten. Vlak voor tijd viel Richard Bies in voor man van de wedstrijd Gerjan Westerhof. Hij kreeg een verdiende publiekswissel.